Amerikan meininkiä ja tunteiden vuoristorataa

Siitä onkin hetki aikaa kun oon viimeks tänne kirjoittanut. Kausi on ollut vähän rikkonainen, kun pari kisaa jäi sairastelun takia väliin. Kausi kuitenkin alkoi mainiosti kotikisoissa Parikkalassa. Parikkalassa vauhti oli hyvää ja vaikka lauantain konerikko pilasi lauantaina, niin sunnuntaina kulki paremmin kuin pitkään aikaan. Olipa mahtava fiilis napata erävoitto kotiyleisön edessä. Kun sunnuntain finaalissa ois vielä yltänyt nelossijan sijasta podiumille, niin ei ois jäänyt tuosta mahtavasta viikonlopusta enää mitään puuttumaan. Bodenin super liiga oli hieno tapahtuma ja vauhti oli ihan hyvää mutta muuten meni hommat niin vihkoon, että jäin lopulta finaalin ulkopuolelle. Myös Kokkola meni kokonaisuutena huonosti ja osittain sen selittää se ettei löydetty millään säätöjä. Toki en ole sen tyyppisillä radoillakaan vahvimmillani. Minulla pääsi öljysäiliö vuotamaan variaattorille öljyt eikä meinattu hoksata että sen takia kelkassa ei voimalinja pelaa. Kelkka on saatu nyt parempiin säätöihin ja Himoksen super liigassa vauhti oli ihan hyvää mutta kaikkea muuta ongelmaa oli matkassa. Ekassa erässä minut tuomittiin varaslähdöstä vaikka oikeasti viivassa nykäisi vieruskaveri enkä minä. Sitten sähläsin dominaattorin lähdön ja toisessa erässä kolisteltiin startissa niin että jouduin taas viimeisenä matkaan. Pääsin kuitenkin last chancesta finaaliin, joka sinällään on jo ihan hyvä saavutus sillä super liigan taso on todella kova. Finaalissa tein melko lailla sen mitä takarivin lähdöstä pystyin, mutta eipä se 13. sija ihan tyydytä. Paremminkin ois voinu ajaa, mutta ihan hirveesti ei kiristysvaraa jäänyt ja siitä olen tyytyväinen, että tuli ajettua aika lailla sen mitä pääsee.

Lähdin Himoksen kisoihin intoa puhkuen sillä sairastelun takia tuli pitkä kisatauko. Ajaminen on ollu ihan tosi siistiä ja oon tosi innoissani että pääsee vielä näinkin keväällä kisaamaan. Snowcross.fi on tehnyt todella hienoa duunia koko kauden super liigan kanssa ja Himoksen kisa-areena oli tosi hieno. Kisassa oli todella amerikan meininkiä ja oli kyllä hienoa päästä osaksi tuota hienoa tapahtumaa. Tunteet sahasivat kuitenkin laidasta laitaan kun välillä olin intoa ja iloa täynnä ja hetkeä myöhemmin kuin maani myynyt. Fiilistä meinaa lannistaa se tosiasia, että minun aktiiviura alkaa olla paketissa ja nämä ovat viimeisiä kisoja, joissa voin hakea menestystä. Kuten sanottua tykkään nyt ajamisesta tosi paljon, mutta kyllä mieli kamppailee luopumisen tuskan kanssa, sillä meinaa olla vaikea luopua urheilijan urasta, vaikka tietääkin että elämään jää paljon kaikkea mielekästä tekemistä, eikä ajamista tai kilpailemistakaan tarvitse kokonaan unohtaa. Kun on yli 15 vuotta käyttänyt suurimman osan energiastaan treenaamiseen ja muulla tavoin itsensä kehittämiseen urheilijana, niin kyllä tässä aika vahva urheilijan identiteetti on rakentunut. Toisaalta osaan olla tyytyväinen ja nauttia kaikesta tähän mennessä saavuttamistani asioista, mutta toisaalta on vaikea hyväksyä, että uran huippuhetket on takanapäin ja että tuskin koskaan tulen missään olemaan enää yhtä korkealla tasolla kuin snowcrossissa olin. Oon kuitenkin tottakai ihan äärimmäisen kiitollinen, että oon saanut kulkea tän matkan, kilpailla vuosia kovalla tasolla, kasvaa ihmisenä ja urheiljana. Ehkä kirjoitan aiheesta vielä lisää kun kausi ja ura on virallisesti ohi. Nyt kuitenkin valmistaudutaan nauttimaan kauden ja aktiiviuran viimeisistä kisoista, jotka ajetaan tulevana viikonloppuna Paljakan rinteillä. Tulossa on varmasti tunteikas viikonloppu, mutta tottakai lähden antamaan parastani ja tietenkin haluaisin päättää urani mahdollisimman hyvin onnistuneeseen kilpailuun.

Kiitokset tässä vaiheessa kautta lähtee tietenkin kaikille huikeille yhteistyökumppaneille. Oon tosi kiitollinen että oon saanu ajaa näin pitkään ja että olette olleet tukena tänne uran loppuhetkille asti. Samaten kiitos tietenkin kotiin, töihin ja koko tiimin poppoolle sekä KKMKK kerhon väelle ja etenkin meidän kotiradan aktiiviporukalle. Tää talvi on ollu tosi jees kun on ollut kotiperälläkin hyvin lunta ja ollaan koko tiimin voimin painettu hommia hyvällä fiiliksellä.

Kateplan Oy
Metsäkorjuu Kauhanen
Laamavuori Infra
Konemalissi
Laitaatsillan Telakka Oy
Forest Saimaa
JH Louhinta oy
Industria Webshop / Milwaukee
Riitek
Yoko
Wintunix
Automestarit
K-Market Sairanen
K-Rauta Savonlinna
Digitaali
Paltek
Timofi Oy

Kuva: Marja Nevalainen