Kausi puolessa välissä

Kesäkelit meinaa painaa päälle, mutta kautta olisi vielä kuukauden verran jäljellä. Takana on nyt 8 kisapäivää ja edessä vielä vajaa toinen mokoma. SM:ien osalta kausi lähti vähän takkuisesti liikkeelle, mutta toinen SM viikonloppu Kokkolassa kulki jo paremmin. Nyt tuntuu että kelkassa on tosi hyvät säädöt vaikka Kokkolassa tulikin ajettua vähän turhan laahaavalla alustalla. Ajo oli hyvää ja toisinaan vähän turhankin varmaa, sillä edelleen jäi vähän sellainen olo, että enemmänkin olisi puristettavissa. Kokkolan karsintaerissä olin koko viikonlopun kolmen parhaan joukossa ja finaalitkin meni ihan ok, kun lauantain finaalissa ruutulipulle ennätettiin viidentenä ja sunnuntaina kuudentena. Sunnuntaina toki tuli 5 sijan rangaistus keltaisella lipulla ohittamisesta kun en tiennyt ettei keltaisella lipulla saa mennä edes kierroksella ohitettavasta ohi, vaikka ohituksen tekisi täysin vaaraa aiheuttamatta ja selkeästi vauhtia hidastaen. Se vähän vaikuttaa tämän hetkiseen SM pistetilanteeseen, mutta ei anneta sen häiritä, vaan lähetään hakemaan TOP3 sijoituksia viimeisiltä neljältä SM kisapäiviltä.

Stadioncrossin suomenmestaruus ratkottiin jälleen kerrasta poikki taktiikalla hienoissa puitteissa Oulun Raksilassa perjantaina 26.2. Stadioncrossiin lähtöpaikat ja karsintaerien ryhmät arvotaan ja nyt ei ollut kyllä yhtään arpaonnea mukana. Rata oli tosi yksilinjainen perjantaina ja ohittaminen ilman kontaktia oli käytännössä mahdotonta ellei kaveri tehnyt edessä isoa virhettä. Yhdessä karsintaerässä tuli pieni arviointivirhe ja kolaroitiin tiimikaveri Masan kanssa, sillä seurauksella että Masan erä meni pilalle. Tulin sisäkurviin pieneen tilaan Masan ollessa ulkona ja kun Masa olikin päättänyt kääntää ulkoa sisään, pamahdettiin kurvissa yhteen ja Masa kaatui. Tämä söi vähän fiilistä loppupäivästä, mutta saatiin kuitenkin molemmat ajettua ihan ok finaali, jossa Masa ennätti hienosti viidenneksi napaten SM stadion snowcrossista viidennen sijan. Allekirjoittanut ennätti takarivistä seitsemänneksi.

Lauantai lähti paremmin käyntiin ja ratakin oli muuttunut huomattavasti paremmaksi. Treeneissä ajo luisti ja dominaattoriin lähdettiin vähän huonoista asemista, kun minun ryhmässä oli vain yksi vastustaja, joka tarkoitti sitä että vain yksi pääseen jatkoon. Suurin osa pääsi ajamaan kolmen ryhmissä jolloin jatkoon pääsyyn on selkeästi parempi mahdollisuus. Vastaan asettui hyvässä vedossa ollut hallitseva suomenmestari Joonas Keskiaho. Lähdin tottakai voittamaan Jopea, koska halusin dominaattorissa jatkoon. Voitin kivi-sakset-paperi pelin ja pääsin valitsemaan lähtöpaikan ensin. Sain hivenen paremman startin mutta eka suora mentiin ihan rintarinnan. Pääsin sisältä keskiahon rinnalle ja ohi ja olinkin ajamassa lähdön voittoon kunnes tein ahneuksissani pienen virheen ja yritin pitkän suoran triplaa, jonka seurauksena ajauduin ulkokurviin. Tiesin että nyt on kiire ja hyppäsin seuraavan hypyn rajusti ylipitkäksi. Onneksi tilanteessa ei sattunut mitään, mutta vauhti pysähtyi niin, että Jope pääsi kuittaamaan ohi. Dominaattori oli osaltani sillä selvä, mutta ajattelin että ei siinä mitään, sillä edessä oli vielä perjantaita vastaava kisailta ilman SM arvoa.

Lauantaina oli ryhmäjakojen ja starttipaikkojen kanssa parempaa tuuria ja ajokin sujui mallikkaammin. Kairasin yhden voiton, sekä yhden kakkos- ja nelossijan, joten pääsin suoraan finaaliin. Finaalin lähtökurvissa rytisi mutta pääsin jatkamaan matkaa viidenneltä sijalta. Alussa pyrin mukaan podium taisteluun, mutta muutama oho tilanne sieltä täältä jäätikölle menneellä radalla rauhoitti mieltä ja keskityin ajamaan maaliin nelossijalla. Kärkikolmikko meni tosi lujaa ja nelossija oli mielestäni hyvä onnistuminen tuossa porukassa. Onnistunut lauantaipäivä nosti minut myös Bothnia Cupin pisteissä neljänneksi. Pikkuisen paremmalla onnistumisella ja vauhdilla oltaisi oltu paremmin podium taistelussa, mutta kyllä tällä kertaa myös nelospytty lämmitti mieltä mukavasti, sillä edellisestä pokaalista on jo hetki aikaa. Masakin onnistui finaalissa hienosti ja oli maalissa viides. Bothnia Cupissa Masan sijoitus oli seitsemäs. 

Kaiken kaikkiaan meillä on nyt kaksi onnistunutta viikonloppua jäljellä ja nyt onkin mukava ottaa yksi viikonloppu vapaata kisoista ja koittaa löytää viimeisiä säätöjä laitteisiin ennen Rovaniemen EM/MM karkeloita. Sitä seuraakin sitten kaksi viimeistä SM viikonloppua Paljakassa ja Luostolla, joten kiireinen loppukausi on ”pääsiäisvapaiden” jälkeen tiedossa. On kyllä ollut ihan mahtavaa, kun koko meidän tiimi on ollut niin älyttömän hyvällä mielellä ja asenteella hommassa täysillä mukana. Oon nyt todella nauttinut kisaamisesta ja on ollut älyttömän hienoo huomata, että jätkätkin on hommasta tulilla, vaikka onhan tämä aika kiireistä ja rankkaa ollut meille kaikille. Iso kiitos siis Tonille, Hurulle, Henkalle ja Latelle. Sekä tietysti omalle kotiväelle ja jätkien kotiväelle kannustukseta ja tuesta. Kiitos myös Kokkolan kisäisännälle Metsänkorjuu Pulkkiselle, sekä Oulun kisäisännälle Kuljetus Litmaselle. Suuren suuri kiitos myös tietysti muille yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistaa meidän tasokkaan tekemisen näinä vaikeina aikoina =)

Kateplan Oy

Metsäkorjuu Kauhanen

Laamavuori Infra

Loukko.com / LYNX

Laitaatsillan Telakka Oy

Plexman

Forest Saimaa

JH Louhinta oy

Industria Webshop / Milwaukee

Riitek

Yoko

Shell Miekkoniemi Savonlinna

Wintunix

Automestarit

K-Market Sairanen

Digitaali

Paltek

Montzerratoi

Elcard Wireless Systems

RJM-Service

Bernitz huolto

Veljekset Ovaska

AV InfraWork

Bernitz

FysioSatama

Arai kypärät

EMC-Energy

Timofi Oy