Ihmeellinen talvi

Kirjoittelin jo heti kauden jälkeen hieman pettynein fiiliksin raporttia, mutta sen julkaiseminen jäi, joten täydensin nyt ”vanhaa” raporttia tämän hetkisellä näkökulmalla ja ajatuksilla. Niinkun varmasti kaikki jo tietää koronavirus pandemia jyllää ja sotki samalla meidänkin loppukauden totaalisesti. Onneksi ollaan pysytty kuitenkin vielä terveinä, eikä tilanne ole vielä juuri muuten vaikuttanut, kuin että loppukauden suunnitelmat meni uusiksi. Tai oikeestaan suunnitelmat ei edes mennyt uusiksi vaan ne pyyhkästiin kerralla roskapönttöön, sillä kaikki tämän kauden kisat on valitettavasti peruttu. Tarkemmin ottaen MM kisa siirrettiin joulukuulle, mutta viimeiset kaksi SM päivää ja pari kansallista kisaa peruttiin kokonaan.

Ainakin miulle tää on ollu tosi iso kolaus henkisesti, sillä surkeen talven jälkeen ois ollu vielä todella kovasti intoa ja poltetta ajaa ja kilpailla mahd. pitkälle kevääseen. Kun SM sarja on syystä ja toisesta mennyt osaltani huonosti olisin halunnut ehdottomasti viimeisessä kisassa palata omalle tasolleni ja näyttää että pystyn parempaan kuin aiemmissa tämän kauden SM kisoissa. Myös MM kisoihin oli kova lataus ja sinne oli tarkoitus lähteä antamaan kaikkensa. Olin tekemässä merkittäviä muutoksia kelkkaan, jotta koko kauden vaivanneet kehnot startit saataisi kuntoon. Oltiin vielä tohkeissaan ruuvaamassa kelkkoja ja suunnittelemassa kevään viimeisiä kisareissuja, mutta kun kuultiin kaikkien kisojen peruuntumisesta, niin täytyy myöntää, että työkalut kyllä tipahti aika lailla samointein käsistä ja on tässä nyt aika lailla tähän päivään asti ootellu niillä sijoillaan. Korona tilanne rajoitti matkustamista ja koska meillä ei ollut lunta, ei saatu keväälle enää kovin paljoa ajoa alle, vaikka ajohalut oli kovat. Käytiin kuitenkin muutaman kerran ajamassa ja ajo kyllä maistui erittäit maukkaalle. Keväällä on aina ne parhaat ajot ja vaikka yleensä pitkä ja raskas talvi painaa jo vähän puserossa, niin kevään ajoista ja keleistä nauttii silti täysin rinnoin. Nyt virtaa ois riittäny vaikka muille jakaa, mutta siitä huolimatta kevään parhaat kelit jäi vallitsevien olosuhteiden takia kokematta. Viimeisimmissä ajoissa iskareihin löyty todella hyvät setupit ja ajamiseen jäi aivan  jäätävän polte.

Yleensä en hirveesti voivottele ja tuskaile vastoinkäymisiä tai ikäviä asioita, mutta nyt kyllä harmittaa tosi paljon että talvi on ollut lumitilanteen kannalta surkea ja ne kaikkein mukavimmat ja aurinkoisimmat keväiset kisat ja ajofiilikset vietiin myös koronaviruksen myötä. Täytyy myöntää että on kyllä käynyt pohjoisen asukkeja todella kovasti kateeksi tällä kaudella. Olis niin mahtavaa kun meilläkin ois metri lunta tai edes se vajaa puolmetrinen kerros, niinkuin esim viime vuonna. Mutta kun ei ole niin koitetaan nyt vaan nauttia tästä meidän keväästä ja koittaa ottaa motocross treeneistä ilo irti =) Meillä oli tarkoituksena MM kisojen jälkeen käydä Ruotsin Riksgränsenillä ajamassa ja kuvaamassa hyppyjä ja muuta materiaalia omaan ja yhteistyökumppaneiden käyttöön. Tämäkin reissu jää nyt valitettavasti väliin, sillä rajat on nyt suljettu. Katsotaan kuitenkin mihin tämä tilanne tästä kehkeytyy, koitetaan pysyä terveinä ja pyritään että päästäisi vielä myöhemminkin keväällä johonkin ajamaan.

Yleensä pyrin aina poimimaan ne hyvät asiat esiin, mutta valitettavan vähän jäi tästä kaudesta hyvää sanottavaa, sillä kuten sanottua näin huonoluminen talvi on ollut meille todella raskas ja vaikea. Kisojen siirtämiset ja perumiset, pitkät treenireissut, muutamat tekniset murheet ja kehnohkot tulokset on tietysti vieny paljon energiaa, muuttanut suunnitelmia ja vaikeuttanut kuvioita muutenkin. Syksy ja talvi oli jotenkin erityisen raskaita näin jälkiviisaana on helppo sanoa, että tässä on tainnu toisinaan olla yhdellä miehellä vähän turhan iso kuorma kannettavana. Mutta tottakai kauteen mahtuu paljon hyvääkin. Parasta on tietenkin se, että ollaan ylipäätään päästy ajamaan, reissaamaan, kisaamaan ja muutenki touhuumaan tätä hommaa täysillä. Ollaan pysytty terveinä ja pystytty nauttimaan ajamisesta, reissuista ja yhteiselosta. Meillä on tosi hyvä tiimi ja yhteistyökumppanit, joiden kanssa on ilo touhuta. Lajin ympärillä käy hyvä kuhina ja meillä on ollut tosi onnistuneita tapahtumia. Snowcrossin taso ja näkyvyys on noussut entisestään, joten siltä kantilta katsottuna asiat ovat erinomaisesti. LiveSports ja kerhot on tehnyt erinomaista työtä ja erittäin hankalasta talvesta huolimatta meillä oli hieno kausi, jonka loppuhuipennus jäi valitettavasti näkemättä. Mutta uskotaan ja toivotaan, että tulevat talvet ovat sääolosuhteiden kannalta parempia, sama hyvä kuhina lajin ympärillä jatkuu ja tulevista kausista tulee vielä huikeempia. Kaudesta jäi tietysti paljon hyviäkin muistoja ja paljon pieniä positiivisia juttuja, joita varmasti ilolla myöhemmin muistelee. 

Näinkun nämä ajatukset avaa taas tekstiksi ja katsoo ympärille, niin huomaa, että meidän murheet huonosta talvesta ja viimeisten kisojen peruuntumisesta on olemattoman pieniä. Toivotaan, ettei tämä pandemia aiheuta muille enää laajemmassa mittakaavassa mahdottomasti harmia, sairastumia ja taloudellisia heilahduksia. Pysytään terveinä ja vahvoina, uskotaan helpompaan huomiseen ja nautitaan kevät auringosta. =)

 

Osa teistä varmasti tietääkin, että mie hupsu rupesin tän urheilun, tiimin pyörittämisen ja perheyrittäjän arjen keskellä vielä rakentamaan taloa viime kesänä. Se loi tietysti lisä taakkaa kuluneeseen kauteen valmistautuessa, vaikkakin laitettiin projekti talven ajaksi jäihin. Sen puolesta oli hyväkin asia, että kausi loppui aiemmin, sillä nyt ”off-seasonilla” on ollut hyvin aikaa töiden ohella rakentaa ja ottaa hieman etäisyyttä muista kiireistä. Nyt raksalla alkaa näyttämään jo hyvältä ja kuluneesta kaudesta ollaan henkisesti palauduttu, joten on taas helpompi suhtautua asioihin positiivisesta näkökulmasta. Rakentamiseenkin oon saanu tiimiltä ja joiltakin yhteiskumppaneilta apua, joten täytyy senkin suhteen olla erittäin tyytyväinen kun  huomaa että apu on aina lähellä. Oon saanu hankittua tavarat pitkälti paikallisilta ja Savonlinnan K-rauta onkin palvellut rakentajaa mainiosti tänä haasteellisena aikana. Kirjottelen raksahommista tänne varmasti myöhemmin lisää vaikka ne ei suoraan aiheeseen kuulukkaan.

Motorsportti asioihin palataan viimeistään sitten kun päästään kunnolla pyörän selkään. Nyt oon käyny ajamassa muutamat crossitreenit ja innolla odotan loppukesää/syksyä, että pääsee ajamaan enemmän ja toivottavasti jopa pyörän kanssa viivalle. On se ajaminen ja etenkin kilvanajo sen verran koukuttavaa puuhaa, että ei sitä oikein ilman osaa olla 🙂 Täytyy jälleen nöyrästi kiittää kaikki mukana matkanneita. Jopa tälläisen vaikean kauden jälkeen tuntee voimakasta kiitollisuutta, siitä että on edelleen saanut tehdä sitä mistä tykkää kaikkein eniten. Miulle se on ajaminen ja kilpaileminen ja vaikkei tuloksien puolesta kovin voittajafiilis olekkaan, niin kyllä tää vaan on mahtavaa hommaa kaikista lajin haasteista ja raadollisuudesta huolimatta. Yksinhän tässä ei ois päässy ees lähtötelineistä irti vaan oltais varmaan edelleen se innokas pikkupoika joka vaan haaveilee, että pääsis joskus vielä ajamaan kelkalla kilpaa. Kaikki ne mahtavat yhteistyökumppanit ja muut auttamassa ja tukemassa olleet tahot on mahdollistanu sen, että tässä ollaan edelleen saatu tehdä täysillä töitä omien unelmien ja tavoitteiden eteen. Jättimäinen kiitos tiimille, perheelle, tyttöystävälle ja kaikille muille tsemppaajille ja jeesaajille sekä tietenki meidän kattavalle yhteistyökumppaniverkostolle:

Metsäkorjuu Kauhanen

Kateplan

Forest Saimaa

Rockstar

JH-Louhinta Oy

Loukko.com 

LYNX

Laamavuori Infra

Plexman

Yoko

Industria Center 

Milwaukee

Riitek Oy

Elcard Wireless Systems

Automestarit Savonlinna Oy

JJ-Rahti Oy 

Paltek

Maansiirto Lepistö

K-Rauta Savonlinna

K-Market Sairanen

Wintunix

RJM-Service Oy

JepJep

FysioSatama

Pysytään terveinä ja nautitaan pitenevistä päivistä! Eikun ens kertaan

  • Jerry