Huikea kausi tulossa

Viime kerran kuulumisista on jo hetki aikaa. Omaa elämää ja kuulumisia tulee aktiivisimmin päivitettyä @jere227 profiilin instagramiin ja jonkun verran myös Facebookiin. Viimeks taidettiin käydä ohuesti vielä läpi edellistä kautta, mutta nyt ei enää mennä siihen vaan keskitytään pelkästään tulevaan kauteen. Kesä ja motocrosshommat meni mukavasti, joskin oli vähän turhan paljon touhua pyörän tekniikan kanssa. Liikaa ei pyörään tunteja tullut, mutta oli kuitenki mahtavaa käydä päästämässä pari kisaa myös kesällä. Menestystä sieltä ei ihmeemmin tullut, mutta ei sillä niin väliä sillä menestys pyritään tekemään aina talvisin.

Syksyn treenit on kulkenu hyvin ja oon kestäny terveenä koko ajan. Montzerratoin Mari Pakka loihti miulle jälleen treeniohjelman, jota on tiukasti noudatettu tässä koko kesä ja syksy. Jälleen kerran fysiikka tuntuu paremmalta kuin koskaan aiemmin ja niinhän sen pitää mennäkkin. On tullut palloiltua, ajettua ja salilla oon tehny paljon vaativia kuntopiirejä. Hienoo nähdä, että loppukesästä mahdottomalta tuntuva kuntopiiri menee nykyään suht kivuttomasti. Kun huomaa fyysisien kehityksen myös mentaalipuoli saa aimoannoksen itseluottamusta ja luottoa meidän tekemisiin. Nyt onkin tosi hyvä ja luottavainen fiilis tulevaan kauteen ja omaan tekemiseen. Tästä iso kiitos koutsille Marille, joka on vuosien saatossa opettanu, miten urheilijan mieli toimii ja miten hommista saadaan mahdollisimman paljon irti. Kiitokset tietysti tässä vaiheessa jo kaikille tänä syksynä auttaneille. On ollu jälleen vähän kaikennäköstä. Crossipyöräremonttii ja isot talkoot kuljetuskaluston kanssa. Hyvä nähdä, että läheiset ihmiset vastaa edelleen puhelimeen ja jaksaa pompata millon mihinkin hommaan mukaan, vaikka varmasti ois monella omiakin kiireitä =)

Moni muukin asia on hyvällä mallilla ja palaset tuntuu ikään kuin loksahtelevan paikoilleen. Yks ehkä hienoimpia juttuja on meidän kotiradan kehitys ja etenkin se, että päästään avaamaan SM kausi kotikisoilla Parikkalassa 16-17.2.2019. Pistäkää päivämäärä kalenteriin, voin sanoo nimittäin jo tässä vaiheessa, että tulee perhanan hienot kisat! Kotiradalla ei olla vielä päästy ajamaan, mutta ajotreeniä tuli kolmelta pohjoisen reissulta mukavasti. Nyt saatiin myös Parikkalan radalle mukavasti lunta, mutta radan avausviikonloppu meni Rovaniemellä kauden ekoissa kisoissa.

Rollon pakkascrossit alkoi mainiosti, kun koko tiimi onnistui ekana päivänä hienosti. Oskari otti viikonlopulta miltei kaiken mitä tarjolla oli voittaen molempien päivien karsintaerät ja finaalit. Oskarin ajossa on nyt hyvin ryhtiä ja kelkkakin tuntuu pelaavan moitteitta. Matti avasi kautensa hienosti Pro Lite tulokkaana karsiessaan 20 kuskin porukasta tiensä finaalin, jossa kyyti riitti aina palkintopallin toiseksi korkeimmalle korokkeelle saakka, vieläpä vajaatehoisella kelkalla. Valitettavasti Matin sunnuntai päättyi ennen karsintaeriä moottoririkkoon. Myös allekirjoittanut pääsi avaamaan kautensa podium sijoituksella. Olin lauantaina karsintaerän toinen ja finaalissa kolmas. Startit onnistuivat hyvin, mutta ajo oli ehkä hieman turhan varmistelevaa. Tarkoituksena oli painaa sunnuntaina vielä isommin kaasua ja se omalla tavallaan onnistuikin aina finaalin puoliväliin saakka, kunnes länsinaapurin kisakumppani pukkasi minut radalta pihalle kohtalokkain seurauksin. Ajauduin ulosajossa jäiseen maapenkkaan, jolloin kelkastani petti vasemman puolen tukivarret ja etuiskari. Matka tyssäsi kuin seinään ja erä oli siinä.

Positiivista kisoissa oli ensimmäisen päivän onnistuminen ja hyvät startit. Pystyin sunnuntaina tiukkaamaan tahtia ja ajo sujui mielestäni paremmin vaikka molempien erien ensimmäisillä kierroksella oli vähän ajolinjat hukassa. Koko tiimin kehitys näkyy ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Rovaniemeltä tarttui matkaan sen verran remonttia, että ensi viikonlopun Arctic Cat Cup joudutaan jättämään väliin. Mutta tässä onkin matkustettu nyt kuukauden sisään neljä pohjoisen reissua, joten ihan mukavaa olla välillä kotonakin ja laittaa keskeneräisiä juttuja kuntoon. Uusi kelkka uudistuksineen tuntuu tosi hyvältä, mutta ainakin iskunvaimennuksen kanssa työtä vielä riittää, jotta laite saadaan kääntymään ja nielemään patteja paremmin. Uudessa kelkassa on pidempi telasto ja matto, joka tuo lisää pitoa startteihin ja kiihdytyksiin, sekä vakauttaa menoa patikoissa ja hypyissä. Nyt tiedän miksi moni kilpakumppani on rakentanut pidempiä telastoja kelkkoihinsa jo pari vuotta aiemmin. Muitakin hyviä uudistuksia on tullut ja uskonkin että laitteista saadaan iskukykyiset. Kemijärven ukot taikoo Paltekilla varmasti moottoriinkin uusia kikkoja, joten hommat ei tuu varmasti jäämään siitäkään kiinni, etteikö laitteissa moottorin puolesta suorituskyky riittäs. Iskarit ja voimalinja vaatii varmasti vielä jumppaa niin kuin aina, mutta lähtökohdat niihinkin on aika hyvät.

Luottavaisin mielin voidaan jatkaa kautta. Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta tulevasta kaudesta on tosi hyvä fiilis. Hommat on menny eteenpäin ja ollaan saatu tosi hyvä vastaanotto ja tuki monelta suunnalta. Meillä on hyvä porukka ja huikeita ihmisiä ja yrityksiä taustalla. Kiitos kaikille mukana olleille edeltävistä vuosista ja tietysti kiitos kaikille, jotka lähtenyt uuteen kauteen mukaan. Isommin tiimin kuvioista, kotikisoista ja kauden 2019 yhteistyökumppaneista myöhemmin. Seuraavaksi pajotetaan laitteet iskuun ja jatketaan treenejä! Työtä on paljon, eikä tää missään nimessä helppoa ole, mutta oon jotenki tosi kiitollinen ja tyytyväinen tilanteesta, jossa nyt ollaan. Kiitos!

Rockstar Energy

Teräsnyrkki

Laamavuori Infra

Sinisalo Motorsport

Loukko.com

Laitaatsillan Telakka Oy

Industria Webshop/ Milwaukee

Plexman

Ravintola Savon Hovi

Veljekset Kokkonen

JH Louhinta oy

Metsäkorjuu Kauhanen

Kateplan Oy

Novema

Wintunix

Automestarit

FysioSatama

Muuli/ Juncar Oy

Maansiirto Lepistö Oy

Harjun Portti

Paltek

SPY/ Storm-motor

Montzerratoi

Caamos