Mennyttä, tulevaa ja uusia kuvioita

Kuva: Pekka Raiski

Näin on kesä sulateltu mennyttä kautta ja on aika kasata tämän hetkiset ajatukset ja kuulumiset tekstiksi. Palataan vielä pikkusen viime kauteen ennenkuin hypätään jo seuraavaan. Kokonaisuudessaan kausi oli hieno. On mukava kelailla aikaa taaksepäin ja muistella mitä kaikkea talveen mahtuikaan. Talvi oli tähän astisista helpoin, jos kyseistä adjektiivia nyt voi ylipäätään käyttää urheilussa saati snowcrossissa. Helpolla tarkoitan sitä, että kaluston ja kuskin suorituskyvyn kanssa oli harvinaisen vähän murheita, sillä molemmat kestivät hyvin läjässä koko kauden. Selvittiin ilman pienintäkään loukkaantumista ja kalustossakin suurimmat murheet oli lähinnä kosmeettisten kolhujen oikaisua ja huonojen starttien kanssa tuskailua. Olihan kelkkojen kanssa tietysti taas paljon tekemistä, että niistä saatiin omaan käteen mahdollisimmat sopivat. Aihiot oli kuitenkin niin hyvät, ettei oikein missään vaiheessa tarvinnut voivotella teknisten haasteiden kanssa. Tottakai esimerkiksi iskunvaimennuksen ja voimansiirron kanssa jäi vielä paljon työtä kesken, mutta kuten sanottua kokonaisuus oli paljon paremmin hallussa kuin aiemmin. Tästä suuren suuri kiitos Paltekille, KoneMalissille, Lynxille, Henkalle, omalle mahtavalle huoltotiimille, sekä Technical Director Arskalle ja Peterin Arille.

Kausi oli muutenkin ehjä, kaatumisia oli tosi vähän vaikka tietoisesti mentiin välillä riskirajoilla niin lujaa kuin pääsee, jotta huippuvauhti kehittyy. Tuntuu että vauhtia oli/on ihan oikeasti hyvin ja siksi jäikin vähän sellainen fiilis, että en aina pystynyt saavuttamaan sellaisia tuloksia, mihin huippuvauhti riittäisi. Mutta se kertoo toisaalta lajista paljon. Ei riitä että on nopea, ellei sitten ole niin äärimmäisen nopea että pystyy huonojen starttien tai muiden epäonnistumisten tai huonon tuurin jälkeen vielä nousemaan kärkisijoille. Yksi erittäin tärkeä asia on rytmi ja fiilis. Saattaa kuulostaa erikoiselta että snowcrossiin tarvitaan rytmiä, mutta en sille kyllä muutakaan sanaa keksi. Tarkoitan sitä tunnetta, kun ajo sujuu, sopivat linjat löytyy, ajo on sulavaa ja helppoa. Vaikka välillä mentäisiin vastapattiin ja joudutaan tekemään äärimmäisen kovasti töitä mennäkseen lujaa voi rytmi olla silti kohdallaan. Sillon kuin rytmi ei ole kohdallaan ajo on raskasta, vaikeaa ja epävarmaa. Se vie äkkiä mehut kuskista ja loppuerä onkin selviytymistaistelua. Monesti huonot startit tai muut haasteet erän aikana aiheuttaa rytmin kadottamista. Ei pääse siihen flow tilaan ja löydä rytmiä. Joskus se voi olla haastetta kelkan, radan, fiiliksen, henkisen jaksamisen ja/tai muun hyvinvoinnin kanssa tai näiden yhdistelmää. Kun nämä kaikki on kohdallaan, niin homma toimii ja silloin tulee tulosta. Samalla kun kirjaan asiaa itselleni ylös, kerron tämän myös teille, jotta ymmärtäisitte paremmin mistä kaikesta snowcrossissa(ja varmasti monessa muussakin kilpaurheilussa) on kyse.

Henkilökohtaisesti snowcross ja oma kilpaurheilu-ura on todella iso kakku leivottavaksi. Kun uuteen kauteen lähdetään, niin ehkä ihan ensimmäisenä omalla kohdalla on mietittävä tavoitteet. Ne on ollu aika selkeät jo pitkään, mutta siitä huolimatta on jälleen mietittävä mitä kaikkea tavoitteiden saavuttaminen vaatii. Sitten tarvitaan tietysti kalusto tai ainakin suunnitelma sen varalta. Kalusto ei ole pelkkä kelkka vaan ympärille tarvitsee kuljetuskalustoa ja ison kasan työkaluja, varaosia ja tarvikkeita. Kelkan suorituskykyyn tietysti vaikuttaa lukuisat ja lukuisat eri ratkaisut, jotka tulee ottaa huomioon. Nämäkin asiat vievät jonkin verran resursseja. Sitten tulee se ehkä itselleni mieluisin asia, treenaaminen. Treenaaminen on tuloksen teon kannalta erittäin tärkeä asia ja siihen kannattaa tietysti panostaa. Treenaaminen vaatii tietynlaiset olosuhteet ja niihin pitää/saa tietysti vaikuttaa itse.  Tässä samalla pitää vaan muistaa myös henkinen hyvinvointi ja lepo. Jokainen tiedostaa omasta elämästään asioita jotka vaikuttavat hyvinvointiin ja jaksamiseen. Urheilijana näiden asioiden käsitteleminen korostuu entisestään. Täytyy olla henkisesti vahva, mutta osata ottaa myös rennosti. Pitää jaksaa tehdä enemmän töitä kuin muut ja oppia iloitsemaan siitä, vaikka toisinaan väsyttäisikin. Sitten tietysti pitää saada myös talousasiat kuntoon, sillä urheileminen ei missään lajissa ole kovin edullista kun huipulle pyritään. Tässä tietenkin korostuu kumppaniverkosto, jonka hoitaminen tietysti vaatii oman osansa. Tässä kohtaa täytyy olla äärimmäisen tyytyväinen siihen, että olen onnistunut hankkimaan niin mahtavat yhteistyökumppanit, jotka auttaa unelmien toteuttamisessa. Sitten tietysti ympärille tarvitaan tiimi, joka onkin avainasemassa kun  uuteen kauteen lähdetään, sillä se auttaa kaikessa yllämainituissa haasteissa. En voi olla kuin ihan super iloinen siitä miten mahtavia tyyppejä oon saanu ympärilleni. Nää tyypit painaa hommaa sellasella asenteella että heillä täytyy väkisinkin olla kova palo menestyä ja laittaa itsensä likoon tiimin ja yhdessä tekemisen eteen.

Moni on kysynyt, että millä asioilla oon tehny niinkin isoja harppauksia kehityksessä vielä tässä vaiheessa uraa. Vastaus löytyy edellisestä kappaleesta. Tavoitteet, kalusto, fysiikka, olosuhteet, hyvinvointi, henkinen vahvuus, talous, kumppanit ja tiimi ovat kaikki menneet roimasti eteenpäin vuosi vuodelta. Siihen pyritään jatkossakin ainakin yhden kauden verran. Keväällä uran jatkuminen oli hieman epävarmaa, sillä näin 30 ikävuoden lähestyessä elämään pitäisi mahduttaa paljon muutakin kuin urheilua. Urheilijan- ja yrittäjän elämän yhdistäminen on toisinaan erittäin haasteellinen yhtälö. Samalla kun pitäisi pystyä antamaan kaikkensa perheyritykselle, pitäisi pystyä jatkuvasti kehittymään myös urheilijana. Miulta odotetaan paljon myös urheilun ulkopuolella, joten välillä on joutunut punnitsemaan riittääkö resurssit kaikkeen. En kuitenkaan tunne olevani vielä urheilijana valmis, joten haluan edelleen kehittyä urheilijana ja tehdä töitä unelmieni eteen. Tietysti on paljon asioita joita haluaisin tehdä vapaa-ajallani. Snowcross on kuitenkin edelleen se asia johon haluan lähestulkoon kaiken vapaa-aikani uhrata, piittaamatta siitä mihin kaikkeen muuhun nuo lukuisat tunnit ja kaiken sen energian käyttäisin. Toivottavasti kaikki mahtavat taustavaikuttajat haluavat edelleen olla mukana ja tukea minua tavoitteideni saavuttamisessa.

Viime kaudella jalkeille laitettu Laamavuori Snowcross tiimi tulee panostamaan tiimitoimintaan isolla kädellä. Oon todella innoissani tästä tiimihommasta, sillä näin pääsen vielä entistä paremmin auttamaan tiimin junnukuskeja saaden samalla loistavan ja tärkeän tuen muulta tiimiltä. Toisinaan snowcross on ollut miulle aika yksinäistä puurtamista, mutta nyt niin treeneihin, kuin kisa- ja treenireissullekkin löytyy mukaan hyvä rykmentti mahtavaa porukkaa. Ennen tehtiin paljon asioita pelkästään oman uran eteen, nyt hommia tehdään koko tiimin eteen. Pitää jo tässä vaiheessa kiittää koko tiimiä tulevasta, sillä kaikki on ollu niin hyvällä asenteella mukana jo tässä vaiheessa. On erinomaisen hienoa saada herrat Kalle, Allu, Toni, Lauri ja Tuomas huoltotiimin muodossa mukaan myös tulevalle kaudelle. Kausi 2019 tulee tuomaan mukanaan paljon muita uusia hienoja juttuja. Kerron näistä lisää tuonnempana 🙂

Kiitos vielä kaikesta tähän astisesta kaikille joille kiitos kuuluu. Toivottavasti matkamme jatkuu vielä teidän kaikkien kanssa 🙂

Teräsnyrkki

Laamavuori Infra

KoneMalissi / BRP Lynx

Sinisalo Motorsport

SPY / Storm-motor

Agronic

K-Market Kruunu

Automestarit

FysioSatama

Ravintola Savon Hovi

Industria Webshop / Milwaukee 

RaffiGraphix

Muuli / Juncar Oy

Maansiirto Lepistö Oy

Punkaharjun Vesi ja Lämpö

Wintunix

Harjun Portti

Paltek

Montzerratoi

Caamos