Mitalitaisto jatkui Tahkolla

Kauden kolmas snowcrossin SM osakilpailu ajettiin Tahkolle 9-10 maaliskuuta. LiveSports oli järkännyt hienon ExtremeCircus tapahtuman, jossa snowcrossin SM kisan lisäksi nähtiin mm. Jyri Keskiahon FSX -show ja Eveliinan ulkoilma keikka.

Kisat alkoi perjantaina hyvin, kun jo harjoituksissa ja aika-ajossa ajo lähti kulkemaan hyvin. Olin molempien päivien harjoituksissa ja perjantain aika-ajossa toinen. Nopeampi oli vain John Stenberg, tuo neljä kautta isossa Pohjois-Amerikkalaisessa ammattilaistiimissäkin ajanut todella nopea ruotsalainen. Erittäin positiivista oli se, että jäin Stenbergille aika-ajossa 0,6sec vaikka ajoin nopeimmalla kierroksellani yhden kurvin pitkäksi. Harjoitukset ja aika-ajot näytti että vauhtia on, joten lauantaihin lähdettiin hyvillä mielin hakemaan hyviä startteja ja podium sijoituksia.

Ensimmäisen erän startti ei ollut kummoinen, mutta selvisin lähtöruuhkista kohtuu hyvistä asetelmista viidentoista kuskin joukkion puolivälin tienoilta. Lähdin tekemään nousua ja ajo kulki alkuerän mallikkaasti vaikka hitaampien ohittelu veikin sen verran aikaa, että startista kärkeen päässet Sundvisson ja Stenberg oli päässyt pitkälle karkuun. Sain ajaa erän loppuvaiheille asti melko rauhassa kolmantena. Olin aika hyvin päässyt mentaalisesti sairastelusta yli, mutta ensimmäisessä erässä pusero tyhjeni kyllä valitettavan nopeasti. Emil Hansson tuli takaa todella lujaa ja ajoi melko selkeästi ohi, sillä olin jo hyvin väsynyt. Kova taistelu oli pitää vielä Simon Lundstrom takana, mutta siinä kuitenkin onnistuin. Maalissa olin siis kolmas, kun tuomaristo tuomitsi edelleni ehtineelle Hanssonille varaslähdön ja tiputti hänen sijoitustaan viidellä sijalla, kuten sääntöjen mukaan kuuluukin tehdä. Alkuerän vauhti oli hyvä, sijoitus ok, mutta tietenkin sairastelun vuoksi suorituskykyni oli puutteellinen. Miulla on ollu kaksi viikkoa aika-ajoin huono olo, eikä ruoka ole oikein maistunut. Edellisellä viikolla oli vähän lämpöä ja veto aivan poissa, mutta kunnon kuumetta ei tullut missään vaiheessa. Varmaan tästäkin johtuen tauti pitkittyi ja vaivasi vielä kisaviikonloppunakin.

Tiesin kuitenkin että toinen erä on minulle lähes poikkeuksetta helpompi. Puristin valmentajan(Mari Pakka) oppien mukaan huonon olon ja tiedon puuttellisesta suorityskyvystä palloksi ja heitin sen avaruuteen. Päätin että nyt mennään vaikka pää kainalossa toinen erä alusta loppuun täysillä. Kunto ja ajo olikin parempaa. Starttikin oli hyvä, mutta minut pukattiin toisessa kurvissa neljänneltä sijalta kumoon. Kelkka kesti käynnissä ja sain kelkan nopeasti pystyyn, mutta tietysti moni ehti tilanteessa edelle. Ajattelin että nyt mennään mitä pystytään mutta rennosti. Lähdin rauhallisesti nostamaan sijoitustani, joka meinais tyssätä seitsämännelle sijalle, kun en meinannu millään päästä Laakkosesta ohi. Kun viimein pääsin revin kaulan ja päätin puristaa samalla lämmöllä Yläonnenvuorestakin ohi. Sitten piti ajaa Huttunen kiinni, mutta erä ja voimat loppuivat kesken. Oli oltava tyytyväinen viidenteen sijaan ja ajoon, sillä parempaan ei startin jälkeisen kaadon jälkeen vajaalla suorituskyvyllä pystynyt. Tämä tarkoitti sitä että olin kokonaiskilpailun neljäs ja osakilpailun paras suomalainen. Tämä on ihan hyvä sijoitus, etenkin kun tavoitteena on olla nopein suomalainen. Stenberg ja Hanson olivat todella nopeita, mutta Lundstromin ja Sundvissonin olen kyllä aiemmin pystynyt voittamaan. Vauhti riittää parempaan, kun startit onnistuu ja mies on täydessä iskussa.

Viikonloppu oli siitä huono, että Stenberg karkasi SM-pisteissä kärkeen ja on nyt lähes tavoittamattomissa, ellei hänellä ole isoja ongelmia Himoksen osakilpailussa. Sundvisson nousi kolmanneksi ja tiputti minut pisteissä neljänneksi. Pisteissä toisena oleva Karjalainen on pelistä poissa, joten mitaliin on vielä hyvät mahdollisuudet. Mestaruuskin on tavoitettavissa, mutta se vaatii jo käytännössä epäonnea Stenbergille ja minulle täydellistä onnistumista Himoksen kisassa, joka tulee varmasti olemaan äärimmäisen kovatasoinen, sillä mukana tulee olemaan myös ISOC jenkkisarjasta kotiin palaavat pohjoismaalaiset, kuten Aki Pihlaja ja Viktor Herten. Onpahan jännät asetelmat viimeiseen kisaan. Pisteen perässä oleva Mikko Osmo on varmasti epäonnistuneen Tahkon kisan jälkeen Himoksella nälkäinen, joten kannattaa ehdottomasti tulla Himoksen kisoihin paikan päälle!

Oli hienoa saada noin hieno tapahtuma Savoon sekä nähdä paljon tuttuja, kavereita ja faneja. Seuraavaksi ohjelmassa on Kokkolan kansallinen kisa kahden viikon päästä. Kiitos tiimille ja kaikille Tahkolla matkassa mukana olleille. Olipahan tiimin kannalta erittäin makoisa ja onnistunut viikonloppu sillä Oskari ja Matti voittovat omat luokkansa. Erityiskiitos jälleen Kallelle ja Allulle, jotka oli isosti apuna kelkkojen pajoituksessa ennen kisoja. Kiitos myös Arskoille ja Henkalle avusta säätöjen kanssa. Kiitos tietysti myös kaikille tärkeille yhteistyökumppaneille. Toivottavasti nähdään Himoksella tai viimeistään Levillä MM-kisoissa 🙂

Teräsnyrkki

Laamavuori Infra

KoneMalissi / BRP Lynx

Sinisalo Motorsport

SPY / Storm-motor

Agronic

K-Market Kruunu

Automestarit

FysioSatama

Ravintola Savon Hovi

Industria Webshop / Milwaukee

RaffiGraphix

Muuli / Juncar Oy

Maansiirto Lepistö Oy

Punkaharjun Vesi ja Lämpö

Wintunix

Harjun Portti

Paltek

Montzerratoi

Caamos

Nyt koitetaan ottaa välillä vähän iisimmin, mutta samalla tietysti jatkaa kaluston ja kuskin kehittämistä ja treenaamista. Palataan

-Jerry