Vaikea viikonloppu Torniossa

SM sarja jatkui hienoissa puitteissa Tornion Toranda Worldissa. Perjantaina ajettiin harjoitukset ja aika-ajot, jonka jälkeen vuorossa oli b-finaali aika-ajoista karsiutuneille. Harjoitukset kulkivat hyvin ja sain ajettua sekunnin pohjat molemmat harjoitusryhmät huomioiden ilman sen suurempaa yritystä. Harjoitusten ajallahan ei ole juuri merkitystä, mutta kyllähän se jotain vauhdista kuitenkin näyttää. Aika-ajo ryhmät olivat erittäin epätasaiset joten ykkösryhmästä oli paljon helmpompi päästä suoraan finaaliin. Omalta ajalta aika-ajo ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan, mutta sain kuitenkin kellotettua kakkosryhmän kolmanneksi nopeimman ajan. Olin pitkää kakkosena, mutta Karjalainen täräytti vielä viimeisellä kierroksella pohjat ja nousi kärkeen. Kokonaisuudessaan minulla oli neljänneksi nopein aika vaikka ajoimme aika-ajot kuluneemmalla radalla kuin ykkösryhmä. Erittäin epäoikeudenmukaisen ryhmittelyn ja viivalle asettumiskäytännön vuoksi pääsin valitsemaan eristä lähtöpaikan vasta kuudentena. Ryhmät olivat epätasaiset ja jostain käsittämättömästä syystä ykkösryhmään arvotut kuskit pääsivät viivalle ennen omassa ryhmässä samalla sijalle ajaneita kakkosryhmän kuskeja vaikka heillä olisi ollut selkeästi huonompi aika. Tällä oli todella iso merkitys kisaviikonlopun kulkuun, sillä hyviä lähtöpaikkoja oli vain muutama. Arpaonni oli huono, joten olisi vain pitänyt onnistua aika-ajossa paremmin.

Ensimmäiseen erään en saanut kunnon starttia kun lähtöpaikka piti ottaa pehmeältä ja koko suora jarrutukseen asti oli pehmeää höttöä. Ensimmäisessä kurvissa oli ahdasta enkä meinannut millään löytää tilaa ensimmäisten kierrosten aikana. Sain alkuun tehtyä joitakin ohituksia, mutta jumiuduin Ruotsin Sundvissonin perään, enkä päässyt millään ohi vaikka välillä olin jo rinnalla. Mutkittelevalla radalla nopeita linjoja ei käytännössä ollut kuin yksi, joten jos edessä oleva ei tehnyt virheitä tai valinnut ajolinjoja huonosti, oli ohittaminen erittäin vaikeaa. Roikuin Sundvissonin perässä ohituspaikkaa etsien, kunnes yhtäkkiä lähdin pattisuoralla voltilla tangon yli. Yhtään en tiedä mitä tuossa tapahtui, mutta ilmeisesti osuin johonkin jääreikään, josta lähdettiin tangentin suuntaan ilman pienintäkään varoitusta. Voltti selälleen jäätikölle, otti hieman aikaa, enkä saanut enää kunnolla ajosta kiinni. Volttien seurauksena tipuin viidenneltä sijalta yhdeksänneksi eikä oikein mitään ollut enää tehtävissä.

Toiseen erään oli vähän vaikea lähteä kun kroppa oli väsynyt ja kipeä volttien jäljiltä. Yritin pitää itseni lämpimänä ja liikkeessä vaikka kävelykin oli kipeän selän takia haastavaa. Pakotin itseni liikkeelle ja sain kropan lämpimäksi ennen erää. Lähdin ehdottomasti voittamaan toista erää, sillä vauhdin pitäisi kyllä piisata kun kaikki vaan osuu kohdalleen. Startti oli huono, mutta pääsin erän aikana nousemaan kolmanneksi. Ajo oli vaikeaa, osumaa ja kipua tuli vähän väliä ja ensimmäisen erän pannut taisivat hieman rauhoittaa ajoa liiaksikin. Vauhti pääsi tippumaan  keskivaiheilla turhankin varovaiseksi ja Karjalainen tuli kuin hurmiossa ohi löytäessään paremman linjan pitkälle takapattisuoralle. Maalissa siis neljäntenä, joka ei ole huonon startin jälkeen huono sijoitus, mutta en kyllä voi olla missään nimessä olla ajooni tyytyväinen.

Ajoin kuitenkin ensimmäisen erän toiseksi nopeimman kierrosajan ja toisen erän nopeimman vaikka ajoin koko ajan jonkun perässä. Vauhtia pitäisi siis piisata, mutta onnistuminen on hyvin monesta asiasta kiinni. Paremmalla aika-ajolla koko viikonloppu olisi voinut olla aivan toisennäköinen. Kelkka kyllä lähtee ja toimii, mutta myös lähtöpaikan pitäisi olla hyvä. Toisaalta ilman ensimmäisen erän volttejakin, kokonaisuus olisi ollut huomattavasti parempi. Kirjoituksestani saattaa aistia pienen pettymyksen ja jopa pienen katkeruuden aika-ajo ryhmittelyä kohtaan, mutta kyllä tässä on löydetty jo paljon positiivisia asioitakin. Olen SM pisteissä kolmantena ja vaikka Osmo ja Karjalainen on pisteissä karkumatkalla, on kaikki vielä mahdollista SM kauden ollessa vasta puolivälissä. Seuraavassa SM:issä ollaan Savossa, eli vähän niinkuin meikäläisen maaperällä. Sovitaan että näytetään siellä ettei savolaiset pelkästään syö nauloja ja ulosta ruuveja, vaan ovat muutenkin rautaista sakkia.  Tulkaahan sankoin joukoin kannustamaan Tahkolle 9-10.3. Lisätietoja www.snowcross.fi

Kausi jatkuu perjantaina Oulussa Stadioncrossin SM kisoilla. Siellä on mahdollisuus ajaa kerralla stadioncrossin suomenmestariksi, joten tavoitteena on tietenkin hyvittää pieleen mennyt Tornion viikonloppu stadioncrossin mestaruudella 🙂 Tiimi toimi Torniossa ja siihen valmistautuessa mahtavasti, joten on jälleen aika kiittää koko Laamavuori Snowcross tiimiä sekä kaikki yhteistyökumppaneita. Kiitos myös Henkka ja Paltek, sekä Arskat korvaamattomasta avusta kelkan suorityskyvyn kanssa. Kiitos myös koutsi Mari Pakka, ollaan tehty hyvää työtä vaikkei tällä kertaa onnistuttukkaan toivotulla tavalla. Kiitos myös LiveSports Promotions Oy hienosta työstä lajin eteen ja hienoista kilpailuista.

Teräsnyrkki

Laamavuori Infra

KoneMalissi / BRP Lynx

Sinisalo Motorsport

SPY / Storm-motor

Agronic

K-Market Kruunu

Automestarit

FysioSatama

Ravintola Savon Hovi

Industria Webshop / Milwaukee

RaffiGraphix

Muuli / Juncar Oy

Maansiirto Lepistö Oy

Punkaharjun Vesi ja Lämpö

Wintunix

Harjun Portti

Paltek

Montzerratoi

Caamos