Täydellisyyttä hipova viikonloppu pohojanmaalla!

SM kisojen välissä lähdettiin treenimielessä pohjanmaankiertueella ajamaan kaksi erillistä kansallista kilpailua. Perjantaina ajettiin iltakisa Seinäjoella upealla OmaSP stadionilla. Rata ja meininki oli sama kuin paria viikkoa aiemmin SM avauksessa samaisessa miljöössä. Nyt ajettiin vain kotimaisten kuskien kesken Pro, Pro-lite ja juniorit 7-11v luokkien kilpailut.

Seinäjoella treenit alkoi ajallisesti vähän takkuisesti, mutta tiesin ettei treenien aika kerro mitään eikä sillä ollut itsellekkään mitään väliä, sillä ensimmäisen karsintaerän lähtöpaikat arvottiin ja seuraaviin mentiin edellisten tulosten mukaan. Ekassa karsintaerässä otin holeshotit, mutta tein alkuun vähän hölmöjä linjavalintoja ja Juuso (Loukko) pääsi pikkuisen karkuun. Seuraavaan sain valita toisena lähtöpaikan ja suunnitelma oli selvä. Kierroksen verran ajelin Huttusen perässä, mutta sitten pääsin kärkeen ja ajamaan erän puhtaasti kärjessä maaliin. Kolmannen karsintaerän startissa vähän kolisi enkä saanut ihan nappistarttia, mutta pääsin erän aikana nousemaan toiseksi Huttusen perään. Huttunen oli ottanut varaslähdön, joten myös kolmannen erän parhaat pisteet kirjattiin allekirjoittaneelle. Karsintaerien tulosten mukaisesti pääsin valitsemaan finaaliin lähtöpaikan ensimmäisenä. Finaalin startista pääsin toiseksi Mikko Osmon perään. Omat ajolinjat olivat Mikon perässä aivan sekaisin ja Joonas Keskiaho pääsi kuittaamaan hyvällä attackilla porukan keulille. Ajattelin että nyt vaan oma ajo kasaan ja nousu kärkeen, mutta Haapamäen kaatuessa rajusti erä keskeytettiin ja finaali uusittiin. Uusinta finaalin kärkeen ampaisi Pekka Alatalo, mutta pääsin Pekasta ohi jo ensimmäisten kierrosten aikana ja sen jälkeen pääsin ajamaan rennosti finaalin voittoon! Voitto oli urani ensimmäinen ja maistui pieleen menneen Seinäjoen SM kisan jälkeen erittäin maukkaalta. Hetihän sitä tietenkin muisti, että aamulla ajetaan jo uudet kisat Kokkolassa ja ne tärkeimmäit kisat ovat vasta edessäpäin.

Kokkolassa ajettiin stadioncrossin sijasta snowcrossin säännöillä eli formaattina oli harjoitukset+aika-ajo ja kaksi finaalierää josta pisteet lasketaan yhteen. Viikonloppu oli viittä vaille täydellinen kun kellotin aika-ajon pohjat ja pystyin ajamaan kohtuu helppoon voittoon ensimmäisessä erässä. Toiseen erään lähdettiin luonnollisesti hakemaan ensimmäisen toisintoa. Lähdössä kuitenkin kolisteltiin jonkun verran vierustovereiden kanssa suksia yhteen eikä radan ensimmäiseen hyppyyn voinut tulla riittävällä vauhdilla. Ensimmäisen suoran jälkeen olin varmaan jossain viidennen sijan paikalla Sarkkisen vetäessä letkaa. Päästiin kuitenkin ensimmäisen kurvin jälkeen Juuso Loukon kanssa rintarinnan Sarkkisen perään. Juuso pääsi Sarkkisen ohi ennen minua ja vaikka olin jo aivan Loukon kannassa kiinni, en saanut puristettua ohi ja ajattelin että on koko erä aikaa. Toisaalta toinenkin sija olisi riittänyt hyvin päivän totaalin voittoon ja ehkä tästä syystä ajo jäi vähän vajaaksi. Mikko Osmo tuli takaa hyvällä attackilla ja kierroksella ohitettavien kanssa sählätessä Mikko sai minut kiinni. Osuttiin kurvissa sen verran toisiimme että minulta pysähtyi vauhti kokonaan ja kelkka kaatui katolleen. Aikaa meni jonkun verran enkä ehtinyt lyhyen erän aikana nousta kuudetta sijaa korkeammalle. Lähes täydellinen viikonloppu romuttui kolaroinnin ja kaatumisen myötä, mutta täytyy silti olla tyytyväinen omaan kehitykseen ja viikonlopun saldoon.

Paltekin, Henkan ja Arskan kanssa säädetty kelkka pomppaa viivalta mahtavasti ja toimii muutenkin hienosti. Valmentaja Mari Pakan treenit tuntuu menneen perille ja kova työ näyttää tuottavan tulosta. Viikonlopusta jäi ehdottomasti positiivinen mieli, sillä se näytti että vauhti ja ajo kokonaisuudessaan on kehittynyt paljon. Ajossa ja kelkassa on vielä tekemistä ja suunnitelmat kehittymisen jatkumisen suhteen on selvillä. Jatketaan kovaa työtä ja pyritään ajamaan podiumin korkeimmalle pallille jatkossakin.

Äärimmäisen suuri kiitos kaikille jotka on ollut hommassa mukana. Reissussa oltiin vajavaisen tiimin toimin, sillä Matti paranteli kättään kotona. Matkassa oltiin Laamasten kanssa ja huoltoon mukaan lähti Röntysen pesueesta Aapeli ja Veikka. Kiitos hyvästä huollosta ja matkaseurasta Laamasille ja Röntysille. Kiitos kotiin perheelle ja Lotalle, sekä reippaina pajalla touhunneille Kallelle, Allulle ja Tuomakselle. Kiitos myös muulle Laamavuori Snowcross tiimin porukalle. Ensi viikon lauantaina jatketaan kotikisoilla Parikkalassa. Tulkaahan kaikki 10.2 Parikkalan markkinakentälle seuraamaan kisoja.

Näillä mietteillä eteenpäin. Äärimmäisen iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille. Toivottavasti tämä viikonloppu näytti ettei teidän tärkeä panostus ole mennyt hukkaan:

Teräsnyrkki

Laamavuori Infra

KoneMalissi / BRP Lynx

Sinisalo Motorsport

SPY / Storm-motor

Agronic

K-Market Kruunu

Automestarit

FysioSatama

Ravintola Savon Hovi

Industria Webshop / Milwaukee

RaffiGraphix

Muuli / Juncar Oy

Maansiirto Lepistö Oy

Punkaharjun Vesi ja Lämpö

Wintunix

Harjun Portti

Paltek

Montzerratoi

Caamos

– Jerkku, Jerkumpi, Jere #227