Huikean hieno viikonloppu Oulussa

Näin sitä täräytettiin Stadioncrossin SM kisa kerrasta poikki taktiikalla Oulussa Raksilan pesäpallo stadionilla. Stadion snowcross eroaa normaalista snowcrossista sääntöjen ja muiden käytäntöjen suhteen jonkin verran. Ajatuksena on näyttävä yleisöystävällinen rata ja nopeatempoinen kisaformaatti, jossa karsintojen jälkeen päivä huipentuu finaaliin, jossa sijoitukset ratkaistaan yhdessä finaalierässä. Päivällä harjoiteltiin normaalien harjoitusten lisäksi Dominator kilpailulla, jossa ajetaan kahden kierroksen kaksinkamppailuja, joista voittaja jatkaa ja häviäjä putoaa pois pelistä. Hommaa jatketaan niin kauan, kunnes on enää kolme kuskia jäljellä. Tämän jälkeen ajetaan kolmen kierroksen finaali kolmen nopeimman kuskin toimesta. Pystyin voittamaan kaksi karsintaa, mutta semifinaaleissa oli nöyrryttävä tuoreelle stadioncrossin mestarille Viktor Hertenille. Oli vähän huonoa arpaonnea koko päivän sillä kaikissa dominator lähdöissä kaveri sai valita lähtöpaikan ensin ja itse SM kisan karsintaerissäkin sain valita lähtöpaikat viimeisten joukossa.

SM kisan karsintaerät alkoi vähän takkuisesti kun takerruttiin kaverin kanssa yhteen lähtökurvissa ja muut kerkesi yli puoli kierrosta karkuun, ennen kuin päästiin matkaan. Kaksi muuta karsintaerää sujuikin vähän mallikkaammin ja niistä sijoitukset 2. ja 3. Ensimmäisen karsintaerän lähtökolarin takia pisteet ei riittänyt suoraan finaalipaikkaan kahdeksan joukkoon, vaan piti hakea finaalipaikka last changesta. Se sujuikin sitten niinkuin pitääkin lähdöstä kärkeen ja muuta porukkaa karkuun taktiikalla. Oli hieno tunne voittaa ison yleisön edessä 🙂 Vaikka last change onnistui hienosti pääsi finaalin startissa eturiviin vain suoraan karsinnoista finaaliin päässeet. Last changen kautta joutui takariviin. Valitsin lähtöpaikan takarivistä melko sisältä jotta olisi mahdollisuudet päästä ikäänkuin imussa sisäkurvista hyville sijoille. Edessä olleella ei ollut mikään nappistartti, joten jäin startista viimeisten joukkoon. Ekoilla kierroksilla sain pari sijaa napsittua ja muuten erän aikana kipusin viisi sijaa ylöspäin. Lyhyessä kymmenen kierroksen finaalissa ei vaan huonon startin jälkeen pystynyt parempaan kuin kuudenteen sijaan. Olen kuitenkin tyytyväinen Stadioncrossin kuudenteen SM sijaan, sillä ajo sujui lauantaina hyvin, eikä kohdatuille pienille vastoinkäymisille voinut itse oikein mitään. Täytyy ottaa huomioon myös se että matkassa oli 30 kovaa kuskia ympäri pohjoismaita. Perjantaina treeneissä särjin molemmat kelkat ja niiden kanssa tuli vähän hoppu, sillä käytiin Jussi Hongan kanssa perjantai iltana Kärppien SM-liiga ottelun erätauolla promoamassa tapahtumaa lätkäfaneille. Ajettiin siis kelkoilla kierros kaukalossa ja annettiin lyhyt haastattelu erätauolla. Oli kiva kokemus ajaa kelkalla lätkäkaukalossa vajaan viiden tuhannen katsojan edessä.  Kiire jatkui lauantaiaamuna, mutta onneksi Isä-Esa, Reinikainen Racing ja Toni tuli pelastamaan miehen hädästä ja saatiin kalusto tikkiin SM eriin. Kelkka ja huolto-ukot pelas hienosti, ajo sujui ja tapahtuma oli kertakaikkisen hieno, joten viikonlopusta jäi erittäin hyvä mieli 🙂 Näkyvyyttä saatiin runsaasti hienosta tapahtumasta ja Kärppien kotipelistä. Mahtava viikonloppu! Kiitos homman mahdollistaneille kotiväelle ja yhteistyökumppaneille:

Battery Energy Drink

Sinisalo Motorsport

Teräsnyrkki

SPY

Agronic

Harjun Portti

Automestarit

OP Etelä-Savo 

Punkaharjun Vesi ja Lämpö

Rammark

Savonlinnan Lämpöpumppu

K-Market Kruunu

Wintunix

SeriousRiding.com

RaffiGraphix

Fysio42 

Montzerratoi

Fysio 42

Caamos

Koneliike Korteniemi

 

Nyt sit pitäisikin malttaa pari viikonloppua ilman kisoja sillä sekä Ruotsin että Suomen SM kisat seuraavilta viikonlopuilta on peruttu. Homma jatkuu 18.3 Rovaniemellä! Jatketaan viimeistään sillon!

-Jerry