SM avauksessa viidenneksi!

Näin on myös SM kausi avattua lauantaina 18.2 Vuokatissa. Cross Country Rommakon väki ottivat välivuoden jälkeen jälleen SM kisat järjestettäviksi. Hyvä niin sillä, Riihivuoren ja Kuopion SM kisat peruutettiin aikaisemmin talvella. Toivotaan, että saadaan SM kisoja vielä Vuokattia etelämmäksi, kuten aiempina vuosina. Rommakossa oli jälleen haastava ja tekninen rata, jossa oli olosuhteisiin nähden mukavasti lunta.

Rata on ennestään tuttu, joten siihen oli aika helppo päästä jo harjoituksissa sisään. Aika-ajo alkoi ihan hyvällä kierroksella ja meninkin ratavarikolle katsomaan miltä näyttää. Siinä vaiheessa oli kolmantena, mutta tiesin ettei se aika tule riittämään, sillä en löytänyt vielä parhaita linjoja ja jouduin nopeimmalla kierroksella ohittamaankin. Yritin parantaa aikaa, mutta aina oli joku edessä vaikka kuinka yritin etsiä vapaata tilaa. Yhdelle suoralle en oikein löytänyt linjaa, mutta muuten ajo tuntui hyvältä aika-ajossa. En kuitenkaan saanut yhtään täysin ehjää kierrosta ja oli tyydyttävä kuudenteen sijaan.

Ensimmäiseen erään valitsin lähtöpaikan aika keskeltä. Kelkka pomppasi viivalta hyvin, mutta Hietalahti tuli ensimmäisessä kurvissa kylkeen ja porukka meni sisäkurvista ohi. Kolarointiin Jarskin kanssa vielä ensimmäisellä kierroksella, joka ei muutenkaan meinannut onnistua ruuhkassa millään. Huttusen sähikäinen ei meinannut millään päästää ohi ja antoikin kytkimen puolelle sellaisen pusun, että variaattorin hihna rupesi hankaamaan. Alkuun se hieman säikäytti sillä oli vaarana että variaattorinhihna katkeaa ja matka loppuu siihen. Pahimmassa tapauksessa hihnan katkeaminen aiheuttaa kaatumisen tai muita pahoja yllätyksiä, joten loppuerän aikana piti välttää turhia riskejä. Muutama kierros meni, että pääsin hitaammista ohi ja ajamaan normaalia ajoa. Siinä vaiheessa kärki viisikko oli jo kaukana, joten oli tyydyttävä ajamaan mahdollisimman nopeaa, mutta puhdasta ajoa loppuun asti. Hietalahti lähestyi erän lopussa, mutta aika loppui kesken, joten maalissa kuudentena.

Toiseen erään jäikin sitten nälkää reilummin ja lähdin tavoittelemaan kolmen kärkeä. Startti ei ollut niin hyvä, mutta ensimmäinen kurvi onnistui paremmin ja pääsin Juuso Loukon kanssa kamppailemaan viidennestä sijasta. Ajettiin muutama kierros peräkanaa, mutta sitten lipsautin vahingossa alastulossa sivuun ja ajauduin umpihankeen. En jäänyt onneksi kiinni, mutta Juuso karkasi varmaan kymmenisen sekuntia. Yritin ajaa tasaisesti ehkä vähän turhan säästellen ja turhaan nopeampia linjoja etsien Juusoa kiinni. Ajolinjojen vaihtaminen oli huono ratkaisu ja kärki nelikko karkasi entisestään. Hietalahti tuli kovalla raivolla takaa ja meni todella yllättäen ohi. En päästänyt Jarskia karkuun vaan hiillostin koko erän etsien ohituspaikkaa. Viimeiselle kierrokselle lähtiessä ohituspaikka löytyi ja ajoin maaliin viidentenä. Toiseen erään mahtui siis turhan paljon virheitä, mutta erän loppu oli hyvää ajoa ja taistelua Hietalahden kanssa.

En tullut päivän tuloksista kylläiseksi, mutta palkintojen jaossa seistessä huomasin, että kovassa ja kokeneessa porukassa tässä otetaan pyttyä vastaan, kaikki on tehnyt ihan järkyttävän kovan työn menestymisen eteen, että ei sitä ainakaan huonoille hävitty. Tuota porukkaa on kuitenkin tarkoitus ottaa kiinni ja kuroa pisteissä pari pykälää ylöspäin. Kelkan kone pelaa hienosti, mutta täytyy vielä käydä Paltekilla hakemassa siihen viimeiset säädöt. Iskareiden kanssa on myös vielä jumppaa, eikä voimalinjakaan ole vielä ihan täysin iskussa, joten myös laitteista on otettava enemmän irti. Pääpaino tulee kuitenkin olemaan ajotreenissä, sillä sitä täytyy edelleen tehdä paljon. Kunto ei päässyt Rommakon rankalla radalla loppumaan, mutta silti ajokuntoa tulee nopeuden lisäksi vielä kehittää, jotta voidaan mennä kovempaa erät alusta loppuun.

Homma jatkuu stadioncrossin SM:illä ensi viikonloppuna. Kyseessä on siis snowcrossin SM sarjasta erillinen kilpailu, jossa ratkotaan Stadioncrossin suomenmestaruus kerrasta poikki taktiikalla. Tulee varmasti todella hieno tapahtuma. Tulkaa ihmeessä kaikki kynnelle kykenevät paikalle, lupaan että viihdettä tulee koko rahalla. On FSX näytöstä, dominaattoria, SM finaalia ja kaikkea mitä kunnon urheilujuhla tarvitsee. Itse snowcrossin SM sarja jatkuu 19.3 Rovaniemellä.

Kiitos Henkka, Paltek, Muotkat ja Keskiahot jeesistä Rovaniemen päässä. Kiitos Maansiirto Lepistö, Lotta, Aleksi, Kalle, Pasi ja perhe avusta Vuokatissa ja kotosalla. Kiitos technical director Arska ja Pena säätöavusta ja muusta jeesistä. Suuren suuri kiitos kuuluu tietenkin myös yhteistyökumppaneille, jota em. taustajoukkojen avustama mahdollistaa miun kilpaurheilun ja antaa mahdollisuuden panostaa siihen mistä eniten tykkään.

Ollaanpa taas hököllä!

– Jerry #227