16tkm autoilua, 14 kilpailua, lähes 20 kilpailupäivää ja yli 50 kilpailuerää!

Näin 16000 autoilukilometriä, neljätoista snowcrosskilpailua, lähes kaksikymmentä kilpailupäivää ja pitkälle yli 50 kilpailuerää ajaneena voidaan todeta snowcross kauden 2016 päättyneen. Päällimmäisenä kaudesta on hyvä fiilis. Sain ajaa tosi paljon kisoja ja kokonaisuudessaan kausi meni hyvin, vaikka petrattavaa tietysti jäi. Kauden saldona SM 6. sija, EM 9. sija ja MM 15. sija. Näistä ehkä eniten petrattavaa jäi EM kisoihin, joissa olisi voinut menestyä paljon paremminkin.

Viimeisimpänä tuli ajettua clash of nations, EM:t, MM:t ja Levin kansallinen. Näistä ei ole kisaraportteja kirjoiteltu, joten tässä lyhyesti. Clash of Nations meni vihkoon. Ekassa erässä hyvä startti mutta ajo ei lähtenyt käyntiin. Toisessa ja kolmannessa erässä surkeat startit ja ohittaminen ontui. Näin ollen finaalipaikka jäi saavuttamatta vaikka vauhdin olisi pitänyt riittää. Kokemuksena clash of nations oli kuitenkin tosi hieno. EM:t starttasi surkeasti kun kaaduin ensimmäisen erän lähtöruuhkassa. Sisuunnuin kuitenkin kaadosta ja löysin tosi hyvän vauhdin päälle. Ohittaminen oli sohjon ja huonon näkyvyyden takia vaikeaa mutta pystyin nousemaan aina kuudenneksi asti. Toisessa erässä surkea startti ja vielä kaato muutaman ohituksen jälkeen. Maalissa vasta 12. Kolmanteen erään älyttiin vaihtaa paremmat säädöt kakkosvariaattoriin ja kelkka pomppasi viivalta ihan eri tavalla. Lähdön jälkeen kuudes ja tasaisella ehkä vähän turhankin säästeliäällä ajolla neljänneksi. Jos oikein jossitellaan niin tulos voisi olla aivan toinen kun oltaisi älytty lähteä paremmilla voimalinjasäädöillä jo ensimmäiseen erään. Nyt kuitenkin tyytyminen yhdeksänteen sijaan.

MM erä ajettiin EM erien jälkeen. Olin ainoa ”ahne” joka ajoi molemmat kisat. MM erään ei enää riittänyt paukkuja ja kohtuu hyvän startin jälkeen homma meni ajeluksi. Maalissa kahdestoista aivan rättiväsyneenä.

Levin kansallinen meni kaatuillessa. Kauden teemaan sopien ajoin molemmat luokat sekä pro stockin että pro openin. Ihan niinkuin tuohon mennessä ei olisi saanut jo ajaa riittävästi 😀 Kaaduin tosiaan sekä stockin että openin ensimmäiset erät. Pystyin kaadosta huolimatta nousemaan openin avauserässä kuudenneksi, joten päätin jättää stockin toisen erän väliin ja panostaa openiin. Openin toisessa erässä käytiin tiukkaa vääntöä ja tasaista kilvanajoa Hietalahden Jarnon kanssa. 14 minuutin kohdalla lasit huurtuivat ja jouduin heittämään ne pois. Näin ollen taistelu viidennestä sijasta oli luovutettava ja tyydyttävä toistamiseen kuudenteen sijaan. Tästä siis myös Openin kuudessija totaalissa. Ei ihan se mitä haettiin, mutta kuitenkin ok suoritus, siihen nähden että mukana oli myös norjan parhaimmistoa ja flunssakin painoi päälle.

Kehitettävää jäi tosiaan vielä paljon. Ehkä ensimmäisenä se että kalusto pitäisi saada jo syksyllä iskuun, ettei talvella tarvitse rakennella kelkkoja kaiken sen hässäkän keskellä. Tästä syystä tarkoituksena on jatkaa nykyisellä kalustolla ajan ja rahan säästämiseksi, vaikka tietysti hyviä tarjouksia kuunnellaan. Toiseksi olisi kestettävä ehjänä. Olen yrittänyt käyttää mahdollisimman vähän energiaa Tammikuiseen polvivammaan, mutta siitä tosiasiasta että se vaikutti merkittävästi ajamiseen emme vaan pääse mihinkään. Itse totuin ja opin ajamaan rikkinäisen polven kanssa, mutta eniten ajamistani seuranneet ihmiset huomasivat että loukkaantumisella oli suuri vaikutus ajamiseen. Loukkaantumiset kuuluvat urheiluun ja vaikka tietysti harmittaa ettei valmistautuminen ala tiukoilla kesätreeneillä vaan polvileikkauksella- ja kuntoutuksella, unohdetaan menneen kauden harmit ja lähdetään täysillä keskittymään tulevaan kauteen 🙂

Ensi kaudelle täytyy saada vielä enemmän resursseja treenaamiseen. Nyt kaikki ”vapaa-aika” meni kelkkojen kanssa, eikä talven aikana ehtinyt ylläpitää kuntoa riittävästi. Myös ajotreeniä pitäisi saada paljon enemmän. Nyt tuli kyllä kisattua tosi paljon, mutta vaikka meilläkin oli ihan kohtalaisesti lunta, ei meillä ollut mahdollisuutta rakentaa tai ylläpitää kunnollista rataa. Edelleen täytyy ponnistella keväällä, kesällä ja syksyllä sen eteen että talvi olisi helpompi, eikä väsymys iskisi. Tämä tarkoittaa varainhankintaa, treenaamista ja kaikkea muuta pohjatyön ja kilpaurheilupaketin valmistelemista.

On edelleen ollut ihan mahtavaa olla kilpaurheilija, tehdä sitä mistä eniten tykkää ja laittaa kaikkensa likoon. Lähes kaikki asiat ovat olleet paremmalla pohjalla kuin aiempina vuosina. Uusi kelkka uusilla iskareilla on ollut tosi hyvä. Yhteistyö yhteistyökumppaneiden kanssa on toiminut jälleen hienosti ja resurssit kilpailemiseen ovat olleet paremmat kuin koskaan. Valtava kiitos kaudella 2016 mukana olleille!

Kiitos Kalle ja Aleksi, että jaksoitte olla todella ahkerasti pajalla apuna. Kiitos Lotta, Äiti, Isä ja Jonne avusta ja tuesta arjessa. Kiitos Montzerratoi/Mari arvokkaasta valmennuksesta, sekä SeriousRiding.com ja Kati kaikesta avusta. Kiitos Arska teknisestä tuesta, säätöavusta ja reissuista. Kiitos Hako/M-koneistus, Reinikaiset, Pena ja Pasi avusta laitteiden kanssa. Kiitos Battery Energy Drinkille että pidit meidät liikkeessä koko pitkän kauden. Kiitos Sinisalo ja SPY+, että tiimillä ja kuskilla oli aina laittaa parasta päälle. Kiitos Automestarit kuljetuskaluston kunnossapidosta ja muusta jeesistä. Kiitos Ram Mark, Harjun Portti ja K-Market Kruunu tärkestä tuesta. Kiitos myös Punkaharjun Vesi ja Lämpö, Agronic, Savonlinnan Lämpöpumppu Oy, Wintunix, Gym 42, Fysio 42, KoneVeturi, Bella, LähiTapiola ja ScanBurger Hännilänsalmi hyvästä yhteistyöstä.

Kiitos vielä kerran kaikille ja mahtavaa kevättä!

-Jere227

Ps. Uutta filmiä pukkaa piakkoin, mutta muistakaa kuitenkin käydä katsomassa edellinen osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=3ySI844YZPQ