Snowcrossin SM sarjaa vuoristoratojen juurella.

SM sarja jatkui Power Parkissa Alahärmässä, jossa ajettiin yhteensä neljä SM erää. Näyttävän ympäristön katsomot pursusivat katsojia ja olosuhteet olivat muutenkin kohdallaan. Lauantain plussakeli teki lumisesta mutta lyhyestä radasta todella haastavan, joten haastetta riitti varmasti kaikille.

Takana on nyt rankka kaksipäiväinen kisaviikonloppu, jossa jossa pystyin vaikeuksista huolimatta korottamaan sijoitustani SM kokonaispisteissä yhdellä pykälällä.

Kilpailuun lähdettiin polvivammasta huolimatta luottavaisin mielin tavoittelemaan viiden kärkeä. Lauantai starttasi hyvin, kun harjoituksissa löytyi hyvä vauhti ja kolmanneksi nopein kierros. Rata meni kuitenkin nopeasti todella karuun kuntoon runsaan lumen ja plussakelin takia. Vaativa ja raskas rata koetteli jo aika-ajoissa kipeää polvea ja näin rentoa ja sujuvaa ajoa ei enää oikein löytynyt.

Taistelin itseni kahdeksanneksi viikonlopun ensimmäisessä erässä. Toisessä erässä väärä suutinvalinta kostautui, eikä kelkan kone toiminut kunnolla. Puolierää meni ihan turistessa, eikä ajosta meinannut tulla mitään. Erän loppuvaiheilla kone kuitenkin heräsi henkiin ja pystyin puristamaan sijalle yhdeksän. Ei ollut oikein minun päivä lauantaina. Polvi otti vähän kipeää ja jotenkin koko mies meni ihan lukkoon. Lauantai –iltana kuitenkin ”nollattiin” päivän tapahtumat ja valmistauduttiin henkisesti seuraavaan päivään mentaalivalmentajan Mari Pakan kanssa.

Sunnuntaihin lähdettiin hyvällä fiiliksellä edellisen päivän murheet unohtaneena. Aurinko paistoi ja sää suosi kilpailijoita pikkupakkasella. Koko päivän ajo maistui paljon edellispäivää paremmin. Epäonnea oli kuitenkin matkassa, sillä en saanut yhtään ehjää kierrosta aika-ajoissa, eikä startitkaan oikein onnistuneet. Kelkka kyllä pomppasi hyvin viivalta, mutta takana tulleet kuljettajat ajoivat minut aina suppuun ensimmäisessä kurvissa.

Ensimmäisessä erässä ajo kulki hyvin ja pystyin huonosta lähdöstä huolimatta nousemaan seitsemännelle sijalle. Toinen erä alkoikin sitten todella huonosti kun jäin ensimmäisessä kurvissa viimeiseksi. Heti alkuun ei löytynyt oikein puhdasta ajoa, mutta vauhti kuitenkin parani erän mittaa. Ruutulippu yllätti vähän turhan aikaisin, sillä pari kuljettajaa oli ihan liipaisimella erän loppumetreillä ja virtaa olisi vielä riittänyt. Nousu riitti kahdeksannelle sijalle saakka. Viikonlopun pistepotti, nosti sijoitukseni yhteispisteissä pykälää ylemmäksi seitsemänneksi. Sunnuntai ei sijoitusten puolesta mennyt ihan toiveiden mukaan, mutta ajo kulki kuitenkin olosuhteisiin nähden hyvin. Kärkiviisikko on päässyt pisteissä karkaamaan, mutta lähden tietysti hakemaan nousua viiden joukkoon reilun kuukauden päästä ajettavaan SM sarjan viimeiseen osakilpailuun Rovaniemelle.

Kiitos Arska, Kalle, Aleksi, Lotta, perhe, sekä muut mukana vaikuttaneet!

Kisoista oli pieni pätkä myös telkkarissa. Käykää vilkasemassa: http://www.katsomo.fi/#!/jakso/558998?

Iso kiitos myös yhteistyökumppaneille:

Battery Energy Drink

Sinisalo Motorsport

SPY

Automestarit

Rammark

K-Market Kruunu

Punkaharjun Vesi ja Lämpö Oy

SLP – Savonlinnan Lämpöpumppu Oy

Agronic

Gym42

Fysio42 Oy

KoneVeturi Oy

Bella Boats

LähiTapiola

Montzerratoi / Mari Pakka http://www.montzerratoi.com

caamos.com

SeriousRiding.com

ScanBurger Hännilänsalmi