Hyviä startteja ja ylipitkää hyppyä!

Kemijärven Suomutunturilla ajettu kotimaan kauden avaus alkoi hienosti kelkan ampaistessa Pro Stock karsintäerän starttiviivalta kolmannelle sijalle. Ehdin jo nousta toiselle sijalle Juuso Loukon ohi kunnes rytmi katosi haastavalla alamäkipattisuoralla sillä seurauksella että mies ja kelkka paiskautui rajusti vastapattiin. Pääsin nopeasti jatkamaan matkaa, mutta satutin sen verran polvea, että jouduin jättämään erän kesken. Seuraavana vuorossa oli Pro Openin karsintaerä johon lähdin vajaakuntoisena. Startti onnistui loistavasti kun ampaisin koko porukan keulille. Kipeän polven takia ajo oli varovaista, joten kärkikamppailuun ei ollut vajaakuntoisena asiaa. Ajoin riskejä minimoiden sijalle neljä. Tämä riitti finaalipaikkaan, joten Pro Stockin last change erä jätettiin kipeän polven takia välistä.
Polvi tuettiin finaaliin niin hyvin kun pystyttiin ja lähdin Pro Open finaaliin varovasti ilman sen suurempia odotuksia. Startti onnistui taas hyvin, kun kiipesin kaksinketaisen Suomen mestarin Aki Pihlajan rinnalla mäkeä ylös muita Pro Open finalisteja perässä vetäen. Polvi kuitenkin muistutti olemassa olostaan jo ensimmäisillä kierroksilla ja tahtia oli höllättävä. Varovaisella ajolla pystyin kuitenkin turvaamaan neljännen sijan kovassa porukassa.
Polvi kipeytyi yön aikana paljon, joten sunnuntaina ei viivalle ollut asiaa. Pitkään vaivanneet startit onnistui hienosti ja ajo kulki luokaantumiseen asti hienosti. Toivotaan ettei polvessa ole mitään isommin rikki niin eiköhän sitä kahden viikon päästä olla Riihivuoren SM avauksessa iskussa.
Pienestä takaiskusta huolimatta mennään positiivisella meiningillä eteenpäin. Kelkka toimii hyvin ja ajokin on mennyt rutkasti eteenpäin. Toivotaan meillekkin lunta ja nopeaa toipumista pienestä loukkaantumisesta. Reissuun lähtö oli tarkalla, kun autojen kanssa oli ongelmaa oikein urakalla. Onneksi kuitenkin apu löytyy läheltä ja vaikka reissuun valmistautuessa päivät oli pitkiä matkaan selvittiin. Erityiskiitos Arskalle, Punnos Kaklolle, Muhosen Luomutilalle ja Harri Kapaselle / Automestareille.
Suurkiitos myös:
Muistakaa katsoa uuden vuoden tervehdys https://www.youtube.com/watch?v=_YHOy7JIdls
Eiko Hei
– Jerry #227