Uusilla eväillä kautta 2016 kohti

Ihan aluksi, TERVETULOA uusille nettisivuilleni! Mainostoimisto Hinku ja Aleksi Mustonen on tehnyt mielestäni loistavaa työtä ja nyt sivut vastaa tarpeitani erinomaisesti. Voin vain suositella Hinkun ammattitaitoa ja silmää kaikille mainostoimiston palveluja kaipaaville.

Kirjoittelun on jääneet erittäin kovien kiireiden takia turhan vähälle, joten nyt tulee kerralla aika paljon asiaa. Kauteen valmistautuminen aloitettiin jo Toukokuun alkupuolella, joten kuntopohja ja muu valmistautuminen aloitettiin aimmin kuin koskaan aiemmin. Mennyt kausi oli raskas ja sitä huomasi olevansa todella väsynyt kauden lopulla. Silti sitä malttoi ottaa vain pari viikkoa huilia treenaamisesta ja muista snowcrossiin ja kilpaurheiluun liittyvistä asioista. Menneestä kaudesta ollaan toivuttu hyvin ja motivaatio oli jo keväällä hyvä, vaikka tulevan kauden alkuun oli vielä seitsemästä kahdeksaan kuukautta aikaa.

Viime kausi osoitti, että tekniikka- ja mentaalipuolella on paljon tehtävää tulevalle kaudelle. Kun aikataulut ovat tiukat, budjetti vajaa ja kuljettaja aivan väsyksissä, ei asioita jaksa/ehdi tehdä riittävän hyvin. Se taas luo haasteita henkiselle puolelle, fysiikkaan, tekniikkaan ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin. Jos mielin päästä tavoitteisiini, mitään asiaa ei voi jatkossa hoitaa huonosti tai ”sinne päin”. Siksi työt ensikautta varten on aloitettiin vielä totuttua aiemmin.

Tehtiin Koneveturin kanssa kaupat uudesta kelkasta ja varaosista, joten tekniikkaan on tullut paljon helpotusta. Varainkeruu on sujunut kiitettävästi, mutta vielä on budjetissa melkoinen aukko, jos mieli ylläpitää kahta kelkkaa ja ajaa kaikki haluamani kisat läpi. Uskon että jos pystyn pitämään kahta kelkkaa, päästään tekniikan ja vauhdin kanssa nopeammin eteenpäin, sillä tekniikan pettäminen ja kisan tai harjoitusten keskeytyminen on hidastanut kehitystä.

Fysiikka ei ole minulle ollut ongelma vaikka snowcrossiin ei voi koskaan olla riittävän hyvässä kunnossa. Kuntopohja on jo ihan hyvä, mutta tottakai treenejä jatketaan entistä monipuolisempina ja kovempina. Pohjalle tehtiin vähän totuttua lyhyempi peruskuntokausi, jotta muulle harjoittelulle jää riittävästi aikaa. Kesän kuntotreenit tekevät hyvää myös mentaalipuolelle, joten fysiikkatreenit ovat erittäin tärkeitä myös henkisen vahvuuden kannalta. Myös ulkopuolista henkinen valmennus on alkanut Monzerratoin kanssa, joten tästäkin syystä uskon että ensi talvena mennään isoin askelin eteenpäin. Myös ruokavalioon on kiinnitetty entistä tarkemmin huomiota, jotta energia riittää aamuvarhaisesti iltamyöhään työn, treeneihin, kalustonhuoltoon ja muihin moottoriurheilijan arkiaskareisiin.

Tässä täytyisi jo päästä pikku hiljaa lumille, sillä on tarkoituksena saada reilusti ajotreeniä alle ennen ns. ”isoja kisoja”. Työn ja urheilun tasapainottamisessa ja jaksamisessa on paljon kehitettävää. Kesän ohjelmaan kuuluikin näiden asioiden huomioiminen jo hyvissä ajoin ennen kautta. Tuleva kausi on suunniteltu tarkemmin, jotta työt ja urheilu kulkisivat paremmin käsikädessä.

Tekemistä on vielä todella, todella paljon, mutta uskon, että näillä eväillä ensi kaudesta tulee tämän hetkisen urani paras kausi. Toivon että lukijat, yhteistyökumppanit, perhe, kaverit ja kaikki muut mukana olleet haluavat olla toiminnassani mukana pian alkavalla kaudella. On sanomattakin selvää että yksin en olisi tänne asti päässyt enkä pystyisi edes suunnittelemaan tulevaa kautta, jos en omaisi niin mahtavia taustajoukkoja!

Kiitos vielä kerran kaikesta tähän astisesta Äiti, Isä, Jonne ja Lotta, Arska perheineen sekä kaikki kaverit. Kiitos Battery Energy Drink, Sinisalo Motorsport, Savonlinnan Lämpöpumppu Oy, Spy Optics, Gym 42, Fysio 42, Punkaharjun Vesi ja Lämpö, Behm Oy, LähiTapiola, Koneveturi, Wintunix, Punkaharju Resort, Würth ja Punkaharjun Kuljetus Muhonen Oy. Kiitos myös M-Koneistus/Hako ja Automestarit kallisarvoisesta jeesistä!

Lumia odotellen

Jere#227