SM kausi jatkui Oulussa

(Kuva ACC 2015, © Magnus Kvick)

Näin sitä on SM kausi puolissa välin, mutta kisakautta kokonaisuudessaan vielä mukavasti jäljellä. Riihivuoren avauksen jälkeen lähdettiin tietysti nälkäisenä nostamaan SM sijoitusta kympin paremmalle puolelle. Ollaan tehty Arskan kanssa taas tosi paljon kelkan kanssa töitä ja menty kyllä paljon eteenpäin. Tästä huolimatta tekniikkamurheet tulivat vastaan Oulun aika-ajossa, kun kelkan telaston takapukki petti. Itse asiassa kaiken lisäksi paras kierros jäi ajanottolaitteilta huomioimatta, joten lähtöpaikkaa päästiin valitsemaan erissä vasta yhdentenätoista.

Ei lannistuttu rikkinäisestä takapukista vaan laitettiin kiire aikataulussa telasto nippuun ja lähdettiin ensimmäiseen erään. Ensimmäistä erää ei kuitenkaan pitkään ehtinyt kulua kun takapukki hajosi uudestaan. Ajoin riskillä erän kuitenkin maaliin, vaikken tietysti voinut pitää parasta mahdollista vauhtia yllä. Menetin rikkoutuneen takapukin takia pari sijaa ollen maalissa kymmenes.

Toiseen erään piti jälleen laittaa kelkka uudestaan nippuun ja hakea iskareihin hieman pehmeämpi säätöjä, jotta saatiin kelkka kestämään nipussa. Myös voimanlinjaan tehtiin muutoksia, jotta kelkka jaksaisi edetä paremmin todella raskaalla lumella. Nyt kelkka pelasi hienosti ja ajokin kulki. Lähtö ei ollut kaksinen mutta kohtalaisen hyvällä ajolla moikattiin ruutulippua yhdeksäntenä. Paremmalla lähdöllä ja ilman paria pientä virhettä olisi ehkä pari sijaa pystytty tiukkaamaan. SM eristä siis päivän kahdeksanneksi parhaat pisteet.

Oulussa ajettiin myös yksi extraerä, johon otettiin mukaan kaikki halukkaat Pro ja Semi-Pro kuljettajat. Kelkka oli toisen erän jälkeen vielä ehjänä ja miehessäkin sopivasti virtaa, joten päätettiin ajaa päivän päätteeksi vielä yksi kymmenen kierroksen erä, vaikka rata oli todella, todella karussa kunnossa. Päivän viimeisessä ajo kulki tosi hyvin, eikä isoja virheitä sattunut. Paremmalla lähdöllä olisin voinut sijoittua paremminkin, mutta olen kyllä tyytyväinen viimeisen erän ajoon ja kuudenteen sijaan. Tämä Euronics super snowcross erä ei siis kuulunut SM sarjaan, vaan oli vain näytöstyyppinen ylimääräinen erä päivän päätteeksi.

Nyt ollaan SM kokonaispisteissä kahdestoista. Tämä ei tietenkään missään nimessä riitä vaan kokonaissijoitusta lähdetään nostamaan pitkälle kymmenen parhaan paremmalle puolen. Kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Vuokatissa ja pääsiäisenä Rovaniemellä. Vuokatin ja Rovanimen kisojen väliin mahtuu kuitenkin ainakin kaksipäiväinen EM kisa Venäjällä, sekä kansallinen kilpailu Sodankylässä. Pyrin myös pääsemään mukaan Kalixin Stadioncrossiin, mutta kutsua ei ole ainakaan vielä saapunut.

Vielä on monta hyvää kisaa edessä ja tuleva kuukausi tuleekin olemaan todella kiireinen. Toivotaan, että tekniset murheet on nyt selätetty. Täytyy tietysti pysyä terveenä ja jaksaa tehdä paljon töitä, niin loppukausi tulee vielä menemään hyvin.

Paljon on tosiaan ollut töitä tehtävänä, mutta perheen, Lotan ja erityisesti Arskan ansiosta ollaan selvitty kiitettävästi, vaikka rankkaa on välillä ollut. Kelkkaa on rakennettu kuin Iisakin kirkkoa, mutta mikäpäs siinä on ollut rakennellessa kun Savonlinnan Lämpöpumppu Oy on varustanut kelkkapajan ilmalämpöpumpulla ja Koneliike Ikonen pitänyt huolen että varaosia riittää. Battery Energy Drink on pitänyt ja pitää tiimin liikkeessä. Huonot kelitkään ei vauhtia hidasta kun Sinisalo varustaa tiimin parhain mahdollisin varustein ja SPY+ pitää näkökentän kirkkaana huonommillakin keleillä. Kiitos GYM42:sen ja Fysio42:sen kuljettajakin on kestänyt iskussa. Kun toiminnassa mukana on vielä Punkaharjun Vesi ja Lämpö, Metsäurakointi Behm Oy, LähiTapiola, Punkaharju Resort, Wintunix ja Punkaharjun Kuljetus Muhonen ei homma jää ainakaan taustoista kiinni!

Facebookiin tulossa kuvia ja mahdollisesti myös videota, joten eikun tykkäys nappia painaen sivulle www.facebook.com/jere227

Jere #227