Onnistuminen lähellä Vuokatissa

Näin on kolme neljästä SM kisasta ajettu ja koko ajan mennään parempaan suuntaan. Kun ensimmäinen SM kisa Muuramessa meni ihan reisille ja toisessa SM:ssä Oulussakin oli ohjelmaa kerrakseen, oli kolmannessa onnistuminen jo todella lähellä. Sovitaan niin, että neljännessä onnistutaan sitten täydellisesti 🙂

Aika-Ajo vähän takkuili kun kelkan ohjaus osoittautui todella jäykäksi. Tuloksena kymmenes sija. Ensimmäisen erän lähdössä vähän nukuin, mutta löysin paikkani yhdeksänneltä sijalta ensimmäisen kierroksen jälkeen. Edessä oli Juuso Loukko ja takana Viron Kaur Tiisler. Koko erän yritin saada Juusoa kiinni ja pyrkiä ohi, mutta alkuerän Juuso piti hieman parempaa vauhti yllä enkä päässyt isku etäisyydelle. Välillä saavutin Juusoa ja välillä taas hieman jäin. Edellä ajanut Mikko Osmo kaatui, mutta pääsi nopeasti pystyyn ja väritti hieman minun ja Juuson ajoa. Sain pidettyä Kaur Tiislerin takana, mutta raskas keli ja väsymys teki tehtävänsä, enkä vielä(kään) päässyt viemään Juusolta päänahkaa. Mikko ehti meidän väliin, joten maalissa olin kahdeksantena. Ajo kulki hyvin, kelkka pelasi hienosti sekä ajaminen kivaa ja sulavaa, joten ensimmäisestä erästä jäi hyvä mieli.

Toiseen erään lähdettiin hakemaan parempaa lähtöä. Lähtö olikin hyvä, mutta jouduin lähtöruuhkassa väistämään eteen kaatunutta kuljettajaa. Lähdön jälkeen ajoin jälleen kilpaa kuudennesta sijasta Viron Kaur Tiislerin ja Kauhajokelaisen Juuso Loukon kanssa, mutta kelkan variaattorinhihna petti kesken erän. Saatiin ”technical director” Arton kanssa hihna vaihdettua radan reunassa ja matka jatkui. Monella muullakin oli ongelmia joten ehdin maaliin sijalla yhdeksän. Hihnan katkeamista lukuunottamatta päivä oli tosi hyvä, sillä kelkka pelasi hienosti ja ajo sujui todella hyvin. Yhteistulosten yhdeksäs sija nosti sijoitukseni SM yhteispisteissä yhdenneksitoista. Viikon päästä mennään Venäjällä Rybinskissa EM kisoissa, sitten on näyttäisi olevan vapaa viikonloppu, jonka jälkeen ohjelmassa mahdollisesti Kalixin stadioncross, Rovaniemen SM ja Levin kansallinen.

Kiitos Jonne, Arska(ja Eero), Lotta ja Esa Vuokatin reissusta. Kiitos myös Sinisalo Motorsport, Battery Energy Drink, Savonlinnan Lämpöpumppu Oy, Gym42, Fysio42, Punkaharjun Vesi ja Lämpö Oy, Metsäurakointi Behm Oy, Koneliike R.Ikonen Oy, Wintunix, LähiTapiola, Punkaharju Resort ja Muankaivuuvirma Lepistö