Alkukauden kuulumisia

Hirveästi ei ole positiivisia uutisia kisarintamalta kerrottavana, mutta onneksi sitä on kuitenkin päässyt mukavasti ajamaan ja ollaan saatu meille Etelä-Savoonkin kivasti lunta.

”Pakkasrossit” Kemijärvellä 3-4.1.2015 meni kuumeillessa ja oli tyydyttävä katsojan rooliin. Onneksi parannuin taudista nopeasti ja pääsin harjoittelemaan hyvin sivusta seuratun Kemijärven kilpailun jälkeen.

Kilpailemaan piti päästä joten käytiin 17. tammikuuta kokeilemassa vaihtia myös pohjoismaiden suurimmassa snowcross -kilpailussa Östersundissa. Homman nimi oli Arctic Cat Cup, jossa karsittiin yli 80 pro stock luokan kuskeista 16 finaaleihin. Tavoite oli tietysti onnistua kahdessa karsintaerässä ja ansaita paikka finaaleihin. Toisin kuitekin kävi, sillä ensimmäinen karsintaerä alkoi huonosti enkä saanu oikein vauhtia päälle. Kun vauhti löytyi tein pari ohitusta, mutta minut kiilattiin ohituksen jälkeen ja kaaduin.

Tiesin, että toisessa erässä täytyy ajaa kolmen sakkiin jos mielii semifinaaleihin. Tätähän sitä tietysti lähdettiin hakemaan, ehkä vähän turhankin kovalla innolla, sillä vaikean startin jälkeen lähdin hakemaan ohituksia ehkä turhankin aggressiivisesti. Tämä päättyi isoon kaatoon radan isoimmassa hyppyrissä, jonka jälkeen oli otettava vähän happea. Ajoin erän maaliin, mutta kaadon aikana meni vähän turhan paljon aikaa, eikä jatkoon ollut asiaa.

Arctic Cat Cup oil pettymys, mutta tiedettiin, että tärkeimmät kisat ovat vasta tulossa, joten kovaa duunia kohti tänään(7.2) ajettua SM avausta jatkettiin. Kisoja edeltävänä sunnuntaina valmistautuminen sai pahasti takapakkia, sillä kelkasta särkyi ajoharjoituksissa moottori. Kiitos Koneliike Ikosen, Automestareiden, Arskan ja Hakon kone saatiin kasaan. Siitä huolimatta lähtökohdat Riihivuoren laskettelukeskuksessa järjestettyyn SM avaukseen ei olleet parhaat mahdolliset, sillä luotto moottoriin ja kelkkaan ei koskaan ole paras heti remontin jälkeen.

Päivä Riihivuoressa ei alkanut hääppöisesti, sillä jo aika-ajoissa kone rupesi temppuilemaan. Aika-ajon 12. sija ei ollut hyvä, mutta ”rötäävällä” kelkalla olisi voinut mennä huonomminkin. Luulimme, että ongelma oli liian isot suuttimet, joten ajattelimme että suuttimien vaihdolla kelkka toimii. Ensimmäisen erän viivalle menokin oli taistelun takana, sillä ajajaesittelyn jälkeen käynnistyskahva jäi käteen. Onneksi ehdin juuri ja juuri lähtöön mukaan. Tiesin, että en voi sammuttaa kelkkaa ennen lähtöä tai erän aikana, sillä en saisi sitä enää käyntiin.

Erä starttasi kohtalaisesti, mutta jo ensimmäisillä kierroksilla huomasin ettei kelkan kone toimi vieläkään. ”Rötäävällä” kelkalla ajosta ei tullut mitään ja kaiken kukkuraksi takaa tullut nopeampi kuljettaja ajoi päälleni ja kaaduin. Tässä rytäkässä käynnistysnaru meni lopullisesti poikki ja erä oli siinä. Onneksi kuskille ei sattunut pahasti.

Keskeytys heti kauden alkuun oli tietysti iso pettymys, mutta toiseen erään lähdettiin uudella tarmolla. Huomattiin, että moottoriremontin yhteydessä pakosarja oli jäänyt löysälle ja siksi kone ei toiminut kunnolla. Kiristettiin pakosarja toiseen erään ja uskottiin kaiken menevän hyvin. Kelkka suti viivalla, mutta pääsin ulkokautta kiertämään noin kuudennen sijan paikkeille. Oli mahtavat lähtökohdat kun edessä oli vain muutama kuski, näkyvyys hyvä ja linjojen valinta helppoa. Mahtavat lähtökohdat kuitenkin meni jo ensimmäisellä kierroksella kun ohjaustanko pyörähti hypyn alastulossa. Kaasukahvan näytti maata kohti ja hallintalaitteet oli muutenkin lähes ajokelvottomassa asennossa. Jatkoin ajoa, vaikka se oli pelkästään vinksahtaneen ohjaustangon takia vaikeaa. Kun kelkka rupesi taas rötäämään, tuli ajosta vielä vaikeampaa ja hieman vaarallistakin. Hyppyihin ja patikoihin mennessä en voinut yhtään tietää vastaako kelkka kaasuun vai ei, joten vauhti oli sen mukaista. Erä taistellen maalin sijalle 13.

Viime kausi alkoi hienosti mutta päättyi huonosti. Nyt päätettiin, että kun alku oli tänä vuonna näin huono, niin loppukauden täytyy mennä hyvin. Pettymys on kova, mutta periksi ei anneta. Kyllä se onnistuminen sieltä vielä tulee!

Kiitos perheelle, Lotalle, Arskalle, Tuomakselle, Pasille, Kapaselle ja Hakolle jeesistä SM avauksessa ja siihen valmistautuessa. Kiitos Sinisalo mahtavista ajovermeistä ja Battery Energy Drink pienestä lisäpotkusta. Kiitos Koneliike Ikonen ja Automestarit jeesistä koneen ja varaosien kanssa. Kiitos LähiTapiola selustan turvaamisesta ja wurth työkaluista ja tarvikkeista. Kiitos GYM42 ja crossfit SLN mahtavista treeniolosuhteista sekä Fysio42 huolellisesta kehonhuollosta. Kiitos myös Punkaharjun Vesi ja Lämpö, Metsäurakointi Behm Oy, Punkaharju Resort ja Punkaharjun Kuljestus Muhonen Oy tärkeästä tuesta. Vaikka snowcross on välillä todella kovaa hommaa ja vastoinkäymiset kuuluu lajiin, on uskomattoman mahtavaa saada jatkaa tätä hienoa lajia. Iso kiitos kaikille sen mahdollistaneille!

Eiko pää pystyyn ja etiäppäin
Jere #227

ps. älkää unohtako facebook.com/jere227 ja instagram.com/jere227. Jos uusin video osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=797phe5Q9E0 on katsomatta, niin nyt kiireellä!