Snowcross kausi 2015 avattu!

Näin sitä on kovan työn ja pitkän odotuksen jälkeen vihdoin päästy lumille. Viikkoa aiemmin suunnitteilla ollut Pikku-Syötteen reissu peruuntui vähäisen lumen vuoksi. Näin ollen Enontekiöllä järjestettävään maajoukkueleiriin ja kauden avauskilpailuun oli lähdettävä kylmiltään.

Ensimmäisenä leiripäivänä ajo tuntui todella hyvältä. Vaikka meillä oli pieniä teknisiä murheita, pääsin tosi nopeasti kelkan ja ajamisen kanssa sinuiksi, joten seuraavaan leiripäivään lähdettiin innolla. Lauantaina ajaminen taas maistui ja päivän mittaan vauhti kasvoi mukavasti.

Rata oli olosuhteisiin nähden mukavan luminen ja siinä oli myös riittävän haastavia osuuksia. Iso pattisuora alamäkeen. Sunnuntain kisaan olikin mukavan rentoa lähteä, kun rata oli jo tuttu ja tuntumaan oli saatu jo kivasti alle. Päivä alkoi lyhyillä viiden kierroksen harjoituksilla joissa ei sen ihmeempää kerrottavaa ole. Ensimmäinen erä oli alkaa loistavasti kun löysin itseni ensimmäisen kurvin jälkeen rintarinnan Pihlajan ja Puhakan kanssa. Huomasin kuitenkin välittömästi että punaiset liput liehuvat ja lähtö uusitaan. Yritin tietysti uusinnassa yhtä hyvää lähtöä. Lähtö oli itseasiassa ihan hyvä, mutta ajauduin radan ulkoreunalle ja tulin kiilatuksi radalta ulos. Pääsin kuitenkin välittömästi jatkamaan, mutta viimeisten joukossa. Nousin pari sijaa ollen maalissa yhdeksäs.

Toisessä erässä startti oli jälleen hyvä, mutta ensimmäisellä kierroksella ajo sakkasi. En löytänyt hyviä vapaita linjoja ja menetin pahassa lumipölyssä pari sijaa. Kun ensimmäisestä kierroksesta selvittiin, yritin ajaa kahta edellä menevää kiinni, kunnes huomasin että kelkan ilmanotto on syönyt lunta, eikä kelkka toimi terävästi. Tästä syystä erä piti ajaa rauhallisesti maaliin sijalle kahdeksan.

Totaalin yhdeksäs ei ole huono, mutten voi siihen täysin tyytyväinenkään olla. Edessä on kovia kokeneita kuljettajia, mutta tietysti olisin halunnut tavoitteisiini viiden joukkoon. Koko viikonlopusta jäi kuitenkin äärimmäisen positiivinen mieli. Lähdöt ovat aina olleet meille haastavia, mutta nyt saatiin pari hyvää lähtöä, joten voidaan tyytyväisenä sanoa että voimalinjan säätämisen kanssa ollaan päästy eteenpäin. Hyvistä lähdöistä ja koko reissusta iiiiiso kiitos Arskalle.

Kiitos Moottoriliitto ja lajiryhmä mahtavasta leiristä ja aktiivisuudesta. Kiitos myös Lauri Reinikainen matkaseurasta, sekä tyttöystävä, perhe ja kaverit kaikestä jeesistä kesän ja syksyn aikana. Kiitos myös Sinisalo, Battery, Behm Oy, Gym42, Automestarit, Fysio42, Punkaharjun Vesi ja Lämpö, Spy Optics/Storm-motor, Würth, LähiTapiola, Wintunix ja Punkaharjun Lomakeskus. Toiminta jatkuu myös ensivuoden puolella, ja toivonkin, että olette kaikki menossa mukana myös kaudella 2015.

Ei sole ko julistaapi!

Jere #227

Ps. Muistakaan tykätä ja seurata www.facebook.com/jere227 ja www.instagram.com/jere227