Vielä on talvea jäljellä :)

Kuopion SM:n peruunnuttua maaliskuun alusta kauden toiseksi SM kilpailuksi jäi Vuokatin SM Rommakon haastavalla radalla. Lähtökohdat kilpailuun ei olleet parhaat mahdolliset, sillä edellisen viikonlopun kaatumiset turvotti selän ja takapuolen ja tämä taas nosti kuumeen viikolle. Myös hemoglobiini arvot olivat selkeästi normaalia alhaisemmat, joka tietysti vaikuttaa fyysiseen suorituskykyyn. Huonosta olosta ja epävarmuudesta huolimatta päätin startata kilpailuun, sillä jokainen SM piste on tärkeä. Olo oli koko lauantaipäivän huono, mutta sain kuitenkin ajettua erät kohtuudella maaliin, vaikka viimeinen puristus, itsevarmuus ja rohkeus oli kuumeilun takia tipotiessään. Eräsijat 13. ja 12. eivät ole osaltani mikään menestys, mutta olosuhteet huomioon ottaen tulokseen täytyy olla tyytyväinen sillä olen tällä hetkellä SM pisteissä kahdeksantena ja edessä on vain todella kovia nimiä, joilla kokemus ja panostus on aivan toista luokkaa kuin minulla.

Lauantain huono olo ja pienoinen pettymys oli jätettävä taakse ja suunnata auton keula ja ajatukset kohti Kiirunaa, jossa vuorossa oli Sverige Cupin kolmas karsinta. Vaikka väsymys oli kova lähdettiin Kiirunaan harjoittelemaan koko kauden vaivanneita lähtöjä, säätämään kelkkaa ja hakemaan finaalipaikkaa ensi viikonlopun Sverige Cup finaaleihin Älvsbyniin. Ensimmäisessä erässä kohtuu startti viiden sakkiin. Edessä oli pari hitaampaa, joiden ohittaminen oli vaikeaa sillä lähes kaikki kurvit olivat todella ahtaita ja näkyvyys huono. Ohituksiin uhrautui puoli erää ja kärkikaksikko oli mennyt menojaan. Toiseen erään haettiin taas uudet voimalinjan säädöt holeshottia odotellessa. Nukuin kuitenkin viivalla ja jäin lähdössä vähän kymmenen paremmalle puolelle. Ohittaminen oli edelleen huomattavasti vaikeampaa kuin viikko takaperin Vitåssa ja oli tyydyttävä kuudenteen sijaan toisessa erässä. Totalin kolmas ei kuitenkaan ole huono suoritus vajaakuntoiselta mieheltä.

Seuraavaksi seuraa seuraava kilpailu viikon päästä Älvsbynissä Sverige Cupin finaalissa. Sitten viikon tauko ja kauden päätökseen Levin SM:iin. Kiitos tämänkin viikonlopun mahdollistamisesta Battery, Sinisalo, SPY+, Metsäurakointi Behm Oy, GYM 42, Fysio 42, Automestarit, Punkaharjun Vesi ja Lämpö, LähiTapiola, Wintunix, Punkaharjun Lomakeskus, ja Würth.