SM kausi avattu!

Vähäluminen alkutalvi on hankaloittanut ajotreenejä ja kilpailukauteen valmistautumista rankasti. Mukavuus alueelta on jouduttu poistumaan toistuvasti kun viikonloppuiset treenireissut kauas kotoa ovat tehneet työssäkäyvän viikoista todella rankkoja. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että ajoa on kertynyt kiitettävästi ja hommat vaikuttaa kaikin puoli hyvältä vaikka ”pohjosen pojille” onkin annettu oman treeniradan puuttuessa paljon tasoitusta.

Omaa vauhtia on käyty vertailemassa muihin jo pariin otteeseen kansallisissa kilpailuissa Rovaniemellä ja Kemijärvellä, sekä kauden 2014 ensimmäisessä SM –kilpailussa Riihivuoren laskettelukeskuksessa Muuramessa.

4.1 järjestetyssä Kemijärven stadioncrossissa huonot lähdöt ja epäonni lyhyissä erissä ei riittänyt finaalipaikkaan Pro -luokassa, vaikka vauhti ja ajo oli hyvää ja last chancesta irtosi erävoitto. Seuraavana päivänä Rovaniemellä kärsittiin myös huonoista lähdöistä ja finaalipaikasta jäätiin hiuksen hienosti yhdellä sijalla, kun yli 30 kuljettajan ryhmä jaettiin kolmeen osaan ja finaaliin pääsi vain kaksi kunkin karsintaerän nopeinta. Mukana oli kaikki Suomen parhaat, sekä tasokkaita kuljettajia kaikista naapurimaistamme, joten taso oli kummassakin kansallisessa kilpailussa kova.

SM kausi avattiin 1.2 Muuramessa, jossa hieman vaikeista olosuhteista ja hankalasta kisapäivästä selvittiin vähintäänkin kiitettävästi. Ensimmäinen erä alkoi taas kerran huonolla lähdöllä, mutta nostin viisailla ajolinjavalinnoilla itseni ensimmäisissä ruuhkaisissa kurveissa sijalle seitsemän, jonka jälkeen taistelin paremmistakin sijoituksista jääden kuitenkin varmalla ajolla samalla sijalle erän päättyessä.

Toisesta erästä lähdin hakemaan vähintään samanlaista suoritusta. Lähdössä olin kymmenennen sijan paremmalla puolella, mutta edellisessä erässä löystynyt kaasukahva vaivasi koko erän niin, ettei parasta rytmiä eikä puhdasta ajoa saanut mitenkään päälle kaasukahvan pyöriessä tankoa ympäri aiheuttaen välillä ylimääräistä ohjelmaa. Tästä huolimatta tein joitakin ohituksia erän aikana, mutta hankalan erän jälkeen oli lopputulemana yhdeksäs sija. Yhteispisteiden seitsemänteen sijaan täytyy kuitenkin ehdottomasti olla tyytyväinen, sillä tämä on vasta toinen kauteni Suomen kovimmassa snowcross sarjassa.

Seuraava todellinen näytönpaikka on Maaliskuun alussa Norjassa ajettavissa EM-kilpailuissa, joihin on tarkoitus osallistua, mikäli saadaan budjetti kasaan. SM kausi jatkuu vasta 22. Maaliskuuta, mutta muita kilpailuita on tarkoitus ajaa mahdollisimman paljon ennen seuraavia arvokisoja.

Hankalaan viime kauteen on tullut runsaasti parannusta kaikilla osa-alueilla. Kalusto, tietotaito, fysiikka ja muut valmiudet paranevat jatkuvasti ja uskonkin, että tämä tie vie vain eteenpäin. Kiitos koko taustatiimi sekä yhteistyökumppanit Sinisalo, Battery, Spy Optics, Metsäurakointi Behm Oy, Fysio 42, Gym 42, Automestarit, Punkaharjun Vesi ja Lämpö Oy, LähiTapiola ja Punkaharjun Lomakeskus. Te olette tehneet kilpailemiseni mahdolliseksi!

Jere #227

PS. Lisää kuvia Facebookissa (www.facebook.com/jere227) sekä instagramissa(www.instagram.com/jere227) Videoita ja kuvia lisätään myöhemmin myös tänne, kunhan saadaan sivut lopullisesti päivitettyä. ks. myös video Alavuden treenireissulta http://www.youtube.com/watch?v=utJmXU–mPc