Crosstrainingillä talvea kohti

Ihan ensiksi TERVETULOA uusille sivuilleni. Muutosta entiseen(jere227.wordpress.com) on tällä hetkellä siis vain osoite, mutta myös muita muutoksia on tulossa. Sen verran kiireisissä merkeissä on syksy mennyt ettei aika ja energia ole riittänyt päivittämään sivuja uuteen ulkoasuun ja yhteistyökumppaneiden logotkin vielä puuttuvat, pahoittelut tästä. Kausi painaa päälle ja duunia onkin saanut painaa aamusta iltaan kovalla syötöllä. Pitkä ja odottavainen syksy onkin mennyt pitkälti töissä, treenatessa, yhteistyökumppanien etsimisessä sekä auton, tallin ja kelkan yms. valmistelussa kautta varten. Hommaa riittää kuitenkin vielä paljon ennen kuin ollaan täysin valmiita tulevaan kilpailukauteen.

Treeniin on saatu nyt uusi erittäin miellyttävä laji, kun aloitin Marraskuun alussa crosstrainingin Gym 42:lla. Monipuolinen OnRamp -kurssi oli tehokas startti crosstraining harjoittelulle. Ryhmässä oli tosi eri tasoisia treenaajia, mutta laji ja kurssi osoittautui erittäin toimivaksi myös näin kilpaurheilijalle. Snowcrossin kannalta parasta lajissa on tietysti monipuolisuus ja ryhmässä tekeminen, mutta myös tiukat sykettä nostattavat sarjat, joilla saa kehitettyä maksimaalista hapenottokykyä tosi hyvin. En kyllä itse ainakaan keksi mitään parempaa ja mukavampaa treenimuotoa näin kauden alla kuin crosstraining, joten suosittelen lajia tietysti  moottoriurheilijoille, mutta myös kaikille, jotka kaipaa treeniin tai elämään uutta sisältöä. Täytyy myöntää että kroppa on ollut kovilla, varsinkin kun crosstrainingin päälle on vielä lisännyt muuta treeniä jokaiselle viikonpäivälle. Janne Poikonen Fysio42:lla on kuitenkin oikaissut ukon ruotuun aina tarvittaessa. Tästä iso kiitos Fysio 42:lle. Paremmin crosstrainingiin voi tutustua osoitteessa http://crosstrainingsavonlinna.com/.

Pelkän crosstrainingin parissa ei syksy kuitenkaan ole kulunut, sillä viikolla 46 talliin tuli uusi tulokas, jota pääsinkin testaamaan jo 22. ja 23. marraskuuta Ruotsin Storumanissa kiitettävän lumisissa olosuhteissa. Uusi Lynx rs 600 pelasi täysin moitteetta ja uskonkin, että pienellä säätämisellä tästä saadaan ensi kaudelle nopea peli. Testissä oli myös uudet Spy+ ajolasit, jotka osoittautuivat erittäin hyviksi. Näin ollen tästä eteenpäin maailmaa katsotaan spyopticsien läpi. Motocrossiakin tuli ajettua ja kuvailtua pitkälle syksyyn, joten senkin puolesta homma näyttää hyvälle. Tehdään Sinisalon kanssa yhteistyössä videota, jonka julkaisupäivää en uskalla luvata, mutta sen verran paljastan, että jos ajo ei näytä hyvälle niin varusteet ainakin.

Nyt onkin tarkoitus saada paljon ajotreeniä alle ennen ensimmäisiä kisoja 4.1.2014 Kemijärvellä. Crosstrainingiä ja muuta treeniä on tarkoitus jatkaa ainakin Tammikuulle, jonka jälkeen keskitytään pitkälti pelkästään ajamiseen, huoltoon ja palautumiseen. Yhteistyökumppaneita etsitään vielä toden teolla, joten mukaan vauhdikkaaseen ja aktiiviseen tiimiin mahtuu hyvin. Jakelukanavat onkin saanut lisäpotkua instagramista ja twitteristä, joissa aktiivisuutta tullaan lisäämään talven mittaa. Kasvava moottorikelkkailun ykkössivusto seriousriding.com tiedottaa jatkossa enenevissä määrin tekemisistäni. Autoon suunnittelen parasta aikaa teippauksia, joten yhteistyökumppanit saadaan näyttävästi esille myös autoon. Kelkkaan, videoihin ja sosiaaliseen mediaan mahtuu myös vielä hyvin yhteistyökumppaneita mukaan.

Tuleva kausi näyttää kaikin puolin hyvältä, sillä kalusto, mies ja koko tiimi on valmiimpana kuin koskaan aiemmin. Mielettömän iso peukku ja kiitos kaikille, jotka on jaksanut auttaa, tukea ja  olla muuten meiningissä mukana. Yksin tämä olisi liian raskas tie kuljettavaksi. Erityiskiitos Sinisalolle hyvistä kesätreenivermeistä sekä syksyn ja talven lämpimistä ja laadukkaista asusteista ja varusteista. Iso kiitos kuuluu myös teille Gym42 ja Fysio42, että treenaaminen on ollut mielekästä ja ukko on pysynyt terveenä. Kiitos myös LähiTapiolle, ettei tarvitse kantaa huolta huomisesta vaan saa keskittyä täysin omaan tekemiseen. Kiitos myös Storm Motor kaikinpuolin toimivistsa SPY+ ajolaiseista.

Nyt vielä loppupuristus, että kaikki on valmista ennen ensimmäistä starttia! Ollaan kuulolla!

Jere #227

Ps. Parempaa videota odotellessa voi käydä vilkaisemassa pikaeditin Ruotsin reissulta osoitteesta http://youtu.be/Z_GDCEfJn7c. Samalla kannattaa tsekata seriousridingin Pro rider profiili osoitteesta http://seriousriding.com/kisanurkkaus/snowcross-pro-kuskit/tynkkynen-jere/ ja laittaa jere227 instagramista ja jere_227 twitteristä seurantaan 🙂