Telamatot löysälle ja kesää kohti

Viimeksi Saimaa-lehteen kirjoittamistani snowcrossin SM-kauden jälkeisistä tunnelmista, on menty jo pitkälle kevääseen, joten moottorikelkan telamatto onkin täytynyt löysätä ja ajatukset suunnata kohti kautta 2014.

Keväiset talvikelit ovat snowcross-kuljettajalle vuoden mieleisimpiä aikoja, joten vaikka kilvanajo jäi allekirjoittaneen osalta keväällä valitettavan vähäiseksi, oli auringonpaisteesta ja pehmeästä lumesta nautittava täysin rinnoin. Maalis–huhtikuulle oli järjestetty kiitettävästi kilpailuja maamme pohjoisosiin, mutta teknisten murheiden ja talven mittaan kiristyneiden kukkaron nyörien takia oli valitettavan moni hyvä kilpailu jätettävä väliin.

Loppukauden vauhtia käytiin kuitenkin mittaamassa 13.4. Seinäjoella, jossa Joupiskan laskettelukeskukseen oli rakennettu kansallinen snowcross-kilpailu. Mukana oli vain seitsemän pro-luokan kuljettajaa, mutta koska mukana oli mm. Suomen mestari ja Euroopan mestari, ei kilpailujen tasoa voi ainakaan moittia. Menestystä Seinäjoella tuli vaihtelevasti, sillä ensimmäisestä erästä irtosi kolmas sija, kun toisen erän pilasi erittäin huono lähtö ja kolmannessa erässä olikin teknisten murheiden vuoro ja keskeytys neljänneltä sijalta. Vaikka yhteispisteissä tuli vaatimaton 6. sija, jäi kilpailusta hyvä mieli, sillä kuten ensimmäinen erä osoitti, on vauhti kehittynyt jopa paremmaksi mitä se oli ennen loukkaantumista.

Näin kun kelkkailukausi on kokonaan ohi, voidaan todeta talven ja kelkkailukauden olleen pitkä ja lajin harrastajien kannalta erittäin myönteinen. Näin kilpaurheilijana kausi tuntui hetkittäin jopa liian pitkältä, vaikka nyt tahdin rauhoittuessa päiväunissa sataa jo uutta lunta ja mieli tekee jo kovasti takaisin radalle. Kiitos siitä, että mieli on näin myönteinen raskaan talven jälkeen, kuuluu perheelle, kavereille ja kaikille muille auttamassa ja tukemassa olleille sekä tietysti yhteistyökumppaneille. Kiitos Sinisalo, Shoei, Leatt ja Smith loistavista ajovarusteista sekä Mikkelin ammattikorkeakoulu, Punkaharjun Vesi ja Lämpö, Fysio42, LähiTapiola ja Rantasalmen Autokoulu mahtavasta yhteistyöstä, kannustuksesta ja avusta. Ilman tätä tukea matka olisi loppunut lyhyeen.

Oheinen kolumni oli luettavissa aluelehtisaimaassa KESKIVIIKKO 15.5.2013 08:36 KOLUMNITSAIMAALEHTI