Tervetuloa sivuilleni

 

SNOWCROSSIN SM-KAUSI PAKETISSA

Suomen snowcrossin arvokkaimmat kilpailut ovat nyt takana, joten suurin osa suomalaisista snowcrosskuljettajista voi vähän höllätä tahtia ja nauttia kevätkelien antimista. Kevääseen mahtuu vielä useita kilpailuita ja mahtavia ajokelejä, joten vaikka kauden 2013 SM-pisteet on jaettu, eivät tunnit moottorikelkan sarvissa ole vielä täynnä.

SM-kausi päätettiin 16.3. Vuokatin haastavalla radalla hienossa säässä ja mahtavassa miljöössä. Vaikka itseluottamus ja fysiikka olivat rapisseet loukkaantumisen aiheuttamien vaikeuksien myötä, keräsimme läheisten avustuksella voimat viimeisiin SM-eriin. Vuokatin haastavalla radalla huomasin taas, kuinka mukavaa ajaminen onkaan. Harjoitusten ja aika-ajojen jälkeen ensimmäiseen erään löytyi hyvä vauhti ja ajo olikin toden totta erittäin kivaa pitkästä aikaa. Lähtö oli huono, eikä fysiikka ollut parhaimmillaan, mutta puhtaalla varmalla ja iloisella ajolla moikkasin ruutulippua kymmenentenä.

Itsetunto parani ensimmäisen erän aikana huomattavasti, ja vaikka selkä kipeytyi niin, että jopa käveleminen oli vaikeaa, lähdin toiseen erään luottavaisin mielin tekemään samanlaista suoritusta, parempaa lähtöä toivoen. Lähtö olikin hieman parempi, mutta menetin tärkeitä sijoja ensimmäisten kierrosten ruuhkassa. Rata oli kulunut entistä haastavammaksi, enkä löytänyt alkuun puhdasta omaa ajoa. Kipeytynyt selkä tuntui vaivaavan iskujen vastaanottokyvyssä ja väsyinkin erän mittaan aivan totaalisesti. Ajoin kuitenkin tasaisesti maaliin yhdentenätoista. Tämä tarkoitti sitä, että SM-kausi oli takana ja Punkaharjulla tavoitettu 12. sija vahvistui lopulliseksi SM-sijoituksekseni.

Kahdestoista sija ei ollut se mitä kauden alussa lähdettiin hakemaan, mutta kun otetaan huomioon, että kausi 2013 oli debyyttini Pro Stock -luokassa ja tammikuun lopussa sattunut loukkaantuminen turmeli fysiikkani ja hidasti kehittymistäni, täytyy sijoitukseen olla tyytyväinen. Tähän mennessä kausi on ollut erittäin haasteellinen, mutta kuitenkin nousujohteinen, opettavainen ja kehittävä.

Tähän asti ei olisi päästy ilman auttavia, tukevia ja kannustavia läheisiä sekä hyviä yhteistyökumppaneita. Shoein kypärät, Leattin suojat ja Smithin lasit pitivät huolta turvallisuudesta, kun Sinisalon ajoasut pitivät kuivana ja lämpimänä. Fysio42 huolehti, että kuljettaja pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa hyvillä fysioterapia- ja hierontapalveluillaan. Mikkelin ammattikorkeakoulu, Punkaharjun Vesi ja Lämpö, LähiTapiola ja Rantasalmen Autokoulu ansaitsevat kiitoksensa mahtavasta yhteistyöstä ja tärkeästä tuesta.

Uusimmat kuulumiset, videot ja kuvat löytyvät osoitteesta jere227.wordpress.com ja facebookista osoitteesta facebook.com/jere227

Aurinkoista kevättä toivottaen

Jere Tynkkynen #227

SNOWCROSS-KAUSI JATKUI VENÄJÄLLÄ BATTLE OF THE NATIONSISSA

Viimeksi kirjoitin aika kipeissä tunnelmissa Punkaharju snowcrossista ja sitä edeltäneestä loukkaantumisesta. Nyt loukkaantumisesta on kulunut kuusi viikkoa ja ajokunto alkaa olla palautunut, vaikka paras vauhti onkin hieman kärsinyt.

Punkaharjun kisojen jälkeen oli pidettävä pari viikkoa taukoa ajosta, mutta nyt takana on kaksi tehokasta snowcross-painotteista viikonloppua. Olkapää on kuntoutunut Fysio42:n ammattitaitoisessa ja auttamishaluisessa fysioterapiassa erittäin hyvin. Myös kelkan moottorin kierto-ongelmat on vihdoin saatu kuntoon ja iskunvaimentimien säädötkin alkavat olla kohdallaan. Tästä suuri kiitos avustamassa olleille mekaanikoille.

Vauhtia on käyty etsimässä Kiteeltä ja Kouvolasta harjoitusmielessä sekä Venäjältä Semigorjesta. Semigorje on pieni paikkakunta, joka sijaitsee noin 370 kilometriä Moskovasta koilliseen. Matka oli pitkä, mutta reissu ehdottomasti kannattava, sillä venäläiset pitivät meistä hyvää huolta ja reissu oli kaikin puolin mahtava. Kilpailut oli järjestetty isolla rahalla, joten rata ja kaikki järjestelyt olivat viimeisen päälle kunnossa. Katsojia paikalla oli varmasti useampi tuhat, ja kun kilpailua pystyi seuraaman verkon kautta suorana tv-lähetyksenä osoitteesta hdextreme.ru, oli kilpailun näkyvyys erittäin hyvä.

Kyseessä voisi sanoa olleen epävirallinen joukkue MM-kilpailu, johon ei valitettavasti saatu mukaan kuin suomalaisia, venäläisiä ja yksi ruotsalainen kilpailija. Taso oli kuitenkin todella kova, sillä mukana oli vuoden 2013 maailmanmestari Adam Renheim, Suomen viiden kärki ja kaikki Venäjän nopeimmat kuljettajat. Suomesta mukana oli kaksi neljän hengen joukkuetta.

Suomalaisittain kilpailu ei olisi voinut paljon paremmin mennä, sillä keräsimme kaksoisvoiton, ruotsalaisvahvisteisen venäläisjoukkueen ollessa kolmantena. Luotto omaan vauhtiin oli loukkaantumisesta johtuen huono, mutta tilanteeseen nähden hyvä ensimmäisen erän 13. sija paransi hieman luottoa omaan iskukykyyn. Toiseen erään lähdettiin tarkoituksena nostaa sijoitusta kymmenen joukkoon, mutta lähdön epäonnistuttua vauhti riitti vain 14. sijaan. Kolmannessa erässä epäonnea oli matkassa reilusti kun kaaduin ensimmäisen kerran ensimmäisen kierroksen ruuhkassa törmätessäni toiseen kilpailijaan. Jäin viimeiseksi, mutta sain hyvän ajorytmin päälle ja lähdin ajamaan lähes kierroksella karanneita kiinni. Pitkän takaa-ajon jälkeen sain tehtyä muutamia ohituksia ja kipusin sijalle 13.

Kaatuminen ja kaksi aiempaa erää olivat kuitenkin vieneet miehestä mehut niin, että ajovirhe johti toiseen kaatumiseen, jonka seurauksena lähes kaikki ohittamani karkasivat. Oli taas lähdettävä nostamaan sijoitusta, mutta aika ja jaksaminen loppuivat kesken ja maaliin oli ajettava viimeisten joukossa. Tärkeintä oli päästä erät ehjänä maaliin ja kerätä joukkueelle pisteitä, joten vaikka olin yksilökilpailun kokonaispisteissä vasta 15., jäi kilpailuista hyvä mieli, sillä joukkuekaverit ajoivat erittäin hyvin ja keräsimme koko kilpailun parhaat pisteet joukkueena.

Seuraavaksi vuorossa on SM-kauden päätöskilpailu Vuokatissa 16.3. Loppukevät meneekin kansallisissa kisoissa Sodankylässä ja Kittilässä sekä mahdollisesti Ruotsissa. Tässä vaiheessa kautta on kiitettävä kaikkia mukana olleita ystäviä, perheenjäseniä ja tuttuja sekä erityisesti Mikkelin ammattikorkeakoulua hyvistä opeista, Shoeita, Leattia, Smithiä ja Sinisaloa hyvistä ja turvallisista varusteista sekä Rantasalmen Autokoulua, LähiTapiolaa, Punkaharjun Vesi ja Lämpöä ja Fysio42:ta tuesta ja hyvästä yhteistyöstä.

Punkaharjun kisoista ja alkukauden harjoittelusta löytyy video ja kuvia nettisivuiltani jere227.wordpress.com. Kuulumisia sekä kuvia ja video Venäjän reissusta päivittyy myös osoitteeseen facebook.com/jere227

Palataan asiaan SM-kauden jälkeen.

Jere Tynkkynen #227