Punkaharjun Snowcross meni totutellessa

muokattu5

Snowcrossin SM-kausi on nyt avattu kaksipäiväisillä kilpailuilla hienossa miljöössä Punkaharjun Lomakeskuksessa. Kaikissa kilpailuluokissa oli mukavasti kilpailijoita mukana, joten viikonloppu oli täynnä todellista kilvanajoa.

Lähtökohdat omaan kilpailusuoritukseen eivät todella olleet parhaimmillaan, sillä takana oli olkapääleikkauksesta johtunut kolmen viikon ajo- ja treenitauko. Tavoitteena oli päästä kaikki erät ehjänä maaliin ja olla särkemättä kipeätä olkapäätä enempää. Lauantaina tässä onnistuttiin kiitettävästi ja erittäin varovaisesta ajosta huolimatta sunnuntaihin lähdettiin kymmenenneltä SM-sijalta, eräsijojen 12. ja 10. jälkeen.

Sunnuntaille asetettiin samanlaiset tavoitteet, mutta jo aika-ajossa huomattiin, että kipeä olkapää rajoitti liikaa ajamista. Puolikuntoisena ajaessa ajovirheiden korjaaminen on vaikeaa ja näin aika-ajossa sattui kaatuminen, joka vain vaikeutti sunnuntaipäivän menoa. Ajoin kuitenkin sunnuntain kilpailuerät rauhallisesti maaliin olkapään asettamilla ehdoilla.

Vaikka vauhti oli puolikuntoisuudesta johtuen ajoittain todella huonoa ja yleisön edessä varovasti ajaminen henkisesti raskasta, jäi viikonlopusta totta kai loppujen lopuksi hyvä mieli, sillä olihan kilpailut kokonaisuudessaan kaikin puolin onnistuneet. Tästä täytyy kiittää Itä-Savon Moottorikelkkailijoita, East X-tremeä, Punkaharjun Lomakeskusta, talkoolaisia ja muita kilpailun järjestämisessä mukana olleita.

Ainoa asia, joka jätti viikonlopusta huonon maun suuhun oli se, että todella monet katsojat jättivät törkeästi pääsylipun maksamatta. Kilpailut tehdään ennen kaikkea kilpailijoille, mutta myös yleisön eteen tehdään suuria satsauksia, joten olisi toivottavaa, että tätä työtä arvostettaisiin. Toivotaan kuitenkin, että aktiivista talkooväkeä riittää myös tulevaisuudessa ja paikkakunnalle saadaan jatkossakin yhtä hienoja tapahtumia.

Talvea on vielä paljon jäljellä, joten aikaa harjoittelulle ja kilpailemiseen on vielä pitkälle kevääseen. SM-kausi jatkuu 16.3 Vuokatissa, joten vielä on hyvin aikaa kuntoutua ja muuten valmistautua seuraavaan koitokseen. Suuri kiitos tähän astisesta tuesta BlackSeven, LähiTapiola, Sinisalo, Rantasalmen Autokoulu, Punkaharjun Vesi ja Lämpö ja Mikkelin ammattikorkeakoulu. Kuulumisia tulevista koitoksista voi seurata facebookista Jere Tynkkynen #227 urheilija -profiilista, sekä myöhemmin julkaistavilta verkkosivuilta.

Palataan asiaan keväämmällä.

Jere Tynkkynen #227